FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1490 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Jaguar S-Type czy AUDI TT? czyli mini-lans 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaguar S-Type czy AUDI TT? czyli mini-lans"   

piotrekksk
 Wysłana - 5 grudzień 2008 16:48        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam pytanie, zbieram się do kupna samochodu (dla mnie pierwszego) a że odłozylem troche pieniazkow z wyjazdow za granice to mysle o czyms stylowym, przynajmniej jak dla mnie, kwota rzedu 30 - 33 tys zł, zastanawiam sie powaznie nad Jaguar S-Type 3.0 oraz Audi TT 1.8 bo mnie kręca i tyle, co sadzicie o tych autkach? ktoremu bardziej warto zaufac? ile zaplace za przerobienie ich na gaz? oraz wszelkie inne ciekawosci o nich mile widziane,
dziekowa z gory za opinie! ;]

kwiatula16
 Wysłana - 6 grudzień 2008 13:14      [zgłoszenie naruszenia]

Coś czuje, że zaraz zostaniesz pojechany za ten gaz...
Myślę, że ani na jedno, ani na drugie auto Cię nie stać, bo samo kupno to dopiero początek drogi.
Dwa powyższe auta to zupełnie inna, odbiegająca od siebie klasa...

Zmieniony przez - kwiatula16 w dniu 2008-12-06 13:14:37

serekkox
PZAA
 Wysłana - 6 grudzień 2008 13:15      [zgłoszenie naruszenia]

Jeżeli nie stać Cie na utrzymanie dużego silnika to w kup coś z mniejszym ale nie gazuj Poza tym korek od wlewu to -15 punktów do lansu

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

piotrekksk
 Wysłana - 6 grudzień 2008 16:27      [zgłoszenie naruszenia]

heheh to korek odpada :D
utrzymanie nie wchodzi w gre, bo wiem ze koszty sa duze ale poradze sobie z tym,
Inna klasa.... racja i stad to pytanie, ktora klasa wyzsza ;) chociaz bardziej mnie cos ciagnie do AudiTT, zreszta znajomy ma i jak dla mnie swietnie sie prowadzi
Pytanie też czy za 30 tys znajdę dobre Audi TT :/

kwiatula16
 Wysłana - 6 grudzień 2008 16:40      [zgłoszenie naruszenia]

znaleźć zawsze można.
S-Type na bank bardziej klasyczny i elegancki. No i to już szyk i klasa
TT to zwykły mały, niektórzy twierdzą że damski, po******lacz.
Wybór należy do Ciebie.

piotrekksk
 Wysłana - 6 grudzień 2008 19:06      [zgłoszenie naruszenia]

wlasnie klasyczny, elegancki, w przystepnej cenie / pomijajac koszty utrzymania / ( 20 - 30 tys ) tata nawet mowi ze to nie dla mnie tylko dla biznesmenow :D
Może nasuwa Ci się cos na mysl jezeli chodzi o klasyczne samochody w stylu S-typa wlasnie w granicach 30 tys zł?
np. Honda Accord z 2002 wzwyż, ale niestety juz po 40 - 45 tys :/

kwiatula16
 Wysłana - 6 grudzień 2008 19:29      [zgłoszenie naruszenia]

Yelooon
 Wysłana - 6 grudzień 2008 20:22      [zgłoszenie naruszenia]

chcąc porównać Jaga z Audi trzeba by zestawić S-type z A6 bo to jest podobna klasa...
Jag- prestiż, elegancja, luksus, na bank bardziej awaryjne niż Audi a serwis nie należy do najtańszych...
Audi (w tym wypadku piszę o TT)- bardziej niezawodny, przyjemność z jazdy, szybszy (w każdym znaczeniu tego slowa ) no i lepsza jakość wykończeń... w zestawieniu z S-type tylko 2 drzwi, i mało miejsca z tyłu.

jak dla mnie ogólnie zestawienie dosyć abstrakcyjne, ale starałem sie pomóc

pozdrawiam

plan JDM...

kwiatula16
 Wysłana - 6 grudzień 2008 20:33      [zgłoszenie naruszenia]

Dokładnie j/w, ale wspominałem już, że zupełnie innej klasy auta.
Pomyśl nad bmw które dałem, ewentualnie poszukaj czegoś w tym guście.

piotrekksk
 Wysłana - 7 grudzień 2008 00:20      [zgłoszenie naruszenia]

wlasnie wrocilem z biegania i pedze patrzyc na to BMW,
No jest to tez jakas opcja ;) ale wole cos mniej popularnego, chociaz musze przyznac ze nad tym BMW tez sie dlugo zastanawialem bo kusi... :D no i jakby nie patrzac to BMW, solidne auto, jednak ciagle obstaje przy czyms bardziej ekstrawaganckim ;) jezeli mozna uzyc takiego slowa w temacie tego jaguara

mam znajomego mechanika, który stwierdził ze czesci do jaguara S-Type wcale nie sa drogie ;) nawet jesli przyjdzie wymienic cały silnik to do 3 tys zł sie zmiescisz, a chlopak ma swoj warsztat i niezly popyt na usługi takze mu ufam :)
Co do reszty zestawienia to swięta racja :)

Dzisiaj z kolei podczas biegania myslalem o Dodge Charger, ale wten musialbym poczekac z zakupem auta jeszcze koło poltorej roku.

Tak więc na chwile obecna opcje to prestiz i klase Jaga vs niezawodonosc i przyjemnosc z jazdy audi TT (by yeloon ;) ) noo i szukam dalej i mysle..

W ogóle jak sądzicie, bo jak mowilem nie mialem jeszcze auta, ktore bylo moje i ubezpieczone na mnie, ile by kosztowały te wszystkie pakiety ubezpieczeniowe na te autka? oczywiscie ubezpieczone na mnie jako wspolwlasciciela wraz z emerytowanym wujkiem który jeździ od 25-30 lat bez wypadku :)

Yelooon
 Wysłana - 7 grudzień 2008 11:17      [zgłoszenie naruszenia]

niby dobry pomysł... też tak chciałem zrobić bo tata ma full zniżek, ale zdałem sobie sprawe że jak w coś pukne to zniżki lecą... chociaż musiałbym się rozejrzeć szerzej w temacie

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaguar S-Type czy AUDI TT? czyli mini-lans

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL