FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 802 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Jak to jest z podjeżdzaniem pod wysoki krawęznik automatem? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jak to jest z podjeżdzaniem pod wysoki krawęznik automatem?"   

Roksi90
 Wysłana - 25 lipiec 2008 15:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

No własnie, cały czas jeżdze samochodem z manualna skrzynia biegów a nigdy nie miałem do czynienia z automatem i zastanawia mnie czy taki automat nie gaśnie przy podjezdzaniu pod wysoki krawęznik. Sam kiedy mam takie wyzwanie ze musze podjechac pod wysoki kraweznik to czasem pomimo tego ze mocno daje gazu to gasnie.

Tak na chłopski rozum to automat nigdy nie podjedzie pod wysoki kraweznik

Jak to jest z tym?

ArvaL
 Wysłana - 26 lipiec 2008 11:25      [zgłoszenie naruszenia]

automat nigdy nie gasnie kiedy podjezdzasz pod gorke z zatrzymaniem sie, nie ma obawy jak z manulaem ze zgasnie. Dajesz gaz i jedziesz

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 27 lipiec 2008 23:49      [zgłoszenie naruszenia]

widac ze masz prawko od niedawna

Live to Ride
Ride to Live ©®

Roksi90
 Wysłana - 28 lipiec 2008 07:20      [zgłoszenie naruszenia]

prawko moge miec 10 lat ale jesli nigdy nie wsiadałem do fury z automatem to moge nie wiedziec

Karol 1.8
 Wysłana - 26 grudzień 2008 13:36      [zgłoszenie naruszenia]

czy to na pelnym automacie czy na manualu ze skrzynia w automacje auto Ci nie zgasnie,komputer tylko pokaze informacje ze powinienes zmienic bieg,tak przynajmniej jest w ciezarowce ktora jezdze w ktorej jest skrzynia automat.I uwierzcie mi zawsze bylem sceptykiem co chodzi o automaty teraz nie chcem innego auta jak tylko w automacje :)

FARINELLI
 Wysłana - 26 grudzień 2008 22:43       [zgłoszenie naruszenia]

co do tego ma automat ? jak wjeźdzasz na krawężnik to na 1 biegu. Każdy obecny automat ma skrzynie 4-5-6 przełożeniową który wysokośc biegu reguluje w zależności od prędkości. jak wjeżdzasz na krawężnik gwarantuje jaki był to automat wjeżdzasz na przełożeniu 1 który sam sie reguluje - czyli wszystko ok !!!!

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak to jest z podjeżdzaniem pod wysoki krawęznik automatem?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL