FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 400 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Jak zrobic zeby po wyłączeniu zapłonu wskzówka od paliwa opadła na dno? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jak zrobic zeby po wyłączeniu zapłonu wskzówka od paliwa opadła na dno?"   

Roksi90
 Wysłana - 12 sierpień 2008 16:29        | zgłoś naruszenie regulaminu

Stawiam auto na ulicy i juz kilka razy mi sie zdarzyło że miałem koło poł baku paliwa a rano wsiadam do samochodu i okazuje się że mam poniżej rezerwy. A korek od wlewu był jakimś sposobem wyrwany. Moje pytanie brzmi czy można tak zrobić żeby w fordzie fiesta mk3 z tablica bez obotomierza po wyłączeniu zapłonu wskazówka poziomu paliwa opadła na dno nawet jesli mamy zatankowanego do pełna? tak jak to jest w maluchu

Ewentualne porady żeby nie tankować do pełna i zeby kupic korek na klucz odpadają!

Ygor
 Wysłana - 13 sierpień 2008 10:39       [zgłoszenie naruszenia]

jezeli wskazowka nie opada do zera to najprawdopodobniej masz uklad na dwoch cewkach czy jakos tam - tak samo jak u mnie w hoondzie civic - cos tam sie w tych cewkach indukuje co sprawia ze pamietaja polozenie po odlaczeniu pradu - jedyna mozliwosc zeby bylo na zero to popsuc lub odlaczyc wskaznik (bez rozbierania zegarow sie nie obejddzie) tak zeby caly czas bylo na zero - wydaje mi sie ze kontrolka rezerwy powinna dzialac tak czy tak ale nie sprawdzalem wiec nie ma pewnosci, ewentualnie wiedzac ile rpzejezdzasz mniej wiecej na baku mozesz kierowac sie dziennym licznikiem kilometrow. moim jednak zdaniem to cie nie uchroni - jezeli ktos ci teraz kradnie paliwo to bedzie to robil dalej - wiec przydaloby sie jakos bak zabezpieczyc ...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jak zrobic zeby po wyłączeniu zapłonu wskzówka od paliwa opadła na dno?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL