FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 316 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Jaki olej do GOLFA II 1.8 GT Proszę o Pomoc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jaki olej do GOLFA II 1.8 GT Proszę o Pomoc"   

mirsonnn
 Wysłana - 19 październik 2011 19:04        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam tak jak w temacie znalazłem w internecie ze 10W-40 ale nie jestem pewnien w 100% dlatego Prosze o doradzenie Pozdrawiam

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 19 październik 2011 20:12      [zgłoszenie naruszenia]

Tak 10W40, teraz kwestia czy półsyntetyk czy mineral, jaki przebieg, jaki stan silnika? Pewnie nie wiesz co było lane wcześniej?

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

mirsonnn
 Wysłana - 20 październik 2011 08:53      [zgłoszenie naruszenia]

Obecny stan licznika to 320700km stan silnika dobry rok produkcji 1990 , nie wiem co było wczesniej lane ,co do kwesti czy półsyntetyk czy mineral moim zdaniem chyba półsyntetyk.Co do oleju mysle kupic Castrola na stronie producenta Castrolu jest dobieranie oleju do auta i kurcze nie ma tam mojego 1.8 GT z 1990 tylko pod tym znajduje

Golf 1.8 Syncro (66kW)

Zalecany Edge Sport 0W-40
Dobry MAGNATEC 5W-40
Dopuszczalny MAGNATEC 10W-40

Golf 1.8 Convertible (55kW)

Zalecany Edge Sport 0W-40
Dobry MAGNATEC 5W-40
Dopuszczalny MAGNATEC 10W-40

W moim dowodzie jest wpisana pojemnosc 1781 cm 3 nie pisze ile to dokładnie koni ale chyba podchodzi pod te 66kW tak czy siak prodeucent w obu przypadkach poleca ten sam wiec chyba ten 10W-40 bede musiał kupic tylko pytanie jeszcze czy półsyntetyk czy mineral jak już wczesniej pisałem gdzies czytalem chyba ze bardziej do tego auta bedzie pasował półsyntetyk ale prosze jeszcze o doradzenie :)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 październik 2011 11:54       [zgłoszenie naruszenia]

Jak oleju nie ubywa to lej półsyntetyk 10W40 możesz i Castrola możesz i Mobila bez różnicy, uwierz nic to zmieni w twoim auie, grunt to żeby nie lać jakiegoś badziewia i dbać o termionowość wymian oleju jak i filtrów. Nie ma co sie, aż tak tym przyjmować, grunt zeby miał smarowanie i żeby ten olej przedewszytkim był w silniku.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jaki olej do GOLFA II 1.8 GT Proszę o Pomoc

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL