| Autor |
"Jakie TDI za okolo 8 tys zl" |
|
|
sztux
|
|
Wysłana - 19 czerwiec 2007 09:01 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Pomozcie i doradzcie jakie autko moge kupic za okolo 8 tysiakow. Kocham silniki TDI. Jakiego moge sprzeta kupic moze miec i nawet 10-13 lat. Strasznie ni sie spodobala Mazda 323F II 1994-1998 jest zaje..fajna ale ma tylko sielnik 1,5 i 1,8 benzyna ktory by mnie do bankructwa doprowadzil. Zeby byl z silnikiem 1,9 TDI to bym odrazu wzial nawet za 10 tys. Poradzcie
| |
|
 |
|
|
|
shuttle
|
|
Niewiem co tak wspaniałego widzisz w silnikach TDi oprócz niskiego spalania... Za 8 tys cieżko jeszcze znaleźć zadbany samochód z tym silnikiem. Golfy III bedą ostro zajeżdżone o passatach można pomażyć. W grę wchodzi tylko seat, ale to i tak ciężka sprawa. W niemczech może byś coś jeszcze znalazł ale u nas będzie ciężko. |
 |
|
|
|
sztux
|
|
Mam Gola II ale nie wie mczy znowy bym chcial Golfa chociaz III nie jest zla, Passat B4 raczej jest drozszy, Vento tez mi sie wkreca |
 |
|
|
|
shuttle
|
|
No tak tylko do tej kwoty możesz co najwyżej kupic coś z silnikiem TD. TDi trzymają cenę cały czas bo jest duży popyt na nie. |
 |
|
|
|
labtec
|
|
dobre tdi za 8k = oksymoron
|
|
|
hulk997
|
|
czy to "i", a wiec inter cooler ma az tak wielkie znaczenie?
tzn czy ma duzy wplyw na zywotnosc silnika, turbiny? |
 |
|
|
|
_TrS_
|
|
Turbo Diesel Injection czyli bezpośredni wtrysk paliwa, nie intercooler (chodzi mi o vag)
|
|
hulk997
|
|
lol2
myslałem że i = inter cooler = centralne chłodzenie |
 |
|
|
|
no_fear
|
|
hulk997 to nie myśl tyle, tylko leć szybko na siłke, bo Ci masa spadnie...
a co do tematu - za 8k tylko jakieś dobre TD, o TDI zapomnij |
 |
|
|
|
hulk997
|
|
masz jakiś problem do mnie  |
 |
|
|
|
pitbull91
|
|
Ja mam dobrze wyposażone toledo z TDI do sprzedania za 9000zł i nawet nikt nie przyjedzie oglądnąć. Silnik malinka, reszta troche słabsza... |
 |
|