Witam, mam zamiar kupic auto do około 6500Euro (chyba z niemiec).
Ale nie bardzo wiem co kupic:/
Myslałem o Golfie IV 1.9tdi, ale teraz ciągnie mnie na cos benzynowego cos mocniejszego:D
Moze Golf IV 1.8T albo nawet Golf IV 2.8?
A moze cos innego niz VW?
Czekam na propozycje, z góry dzięki pzdr.
to zalezy czego chcesz od auta - jezeli to ma byc zwykly kompakt to polecam Honde civic ( przy odrobinie szczescia wyrwiesz VII generacje w wersji sport - 1,6 115 km - ew jak lubisz to smierdziucha) i Forda Focusa - auta niezawodne, dobre wlasciwosci jezdne i jest ich sporo na rynku - jezeli chcesz cos mocniejszego to w tych pieniadzach moze ci sie uda Honde civic VI generacji VTI - 1,6 160 km , niestety o focusie rs nie masz co marzyc za taka cene. Co do golfa - jezdzilem swego czasu IV 1,9 tdi - jezdzi sie calkiem fajnie (jak na diesla) srodek tez jest bardzo poprawny - chociaz wg mnie dosc smutny , ale osobiscie bym nie kupil bo golfy sa nudne , jezeli chodzi o wersje benzynowe to mialem stycznosc tylko z 1,6 w borze i powiem ze calkiem porzadnie to auto jezdzilo - fajne ostre hamulce.
jak napiszesz cos wiecej co do oczekiwan to moze cos innego jeszcze sie wykluje
tez tak mam. Z jednej strony podoba mi się Audi A3, z drugiej jakaś Celica, a niekiedy nawet sie rozglądałem za zwyczajnym volvo s40.... co do mocnych samochodów można przebierac w silnikach BMW- mają spory arsenał mocnych jednostek. No i jeszcez rocznik... nie został on określony. Jeżeli nie zalezy na latach i ma sie hajsu na benzynke to można sie rozejżeć za Mercedes SEC 500 z roku 89:D:D:D a z młodszych to Fiat Coupe 2,0 turbo 230KM, albo coś z zupełnie innej pułki- Volvo S40 2,0 turbo równiez w granicach 200KM... Pozdrawiam
sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E
jednostki bazowe.... Autor chce samochodu z mo9cą conajmniej 200KM więc który samochód z pojemności 1,6 wyciąga tyle KM? jak narazie jednym z bardziej popularnych samochodów o takich osiągach jest mazda RX-8 (1,3 230KM) no ale tego raczej za 6,5 tys. euro nie wychaczysz... Szukając fury dla siebie znalazłem ciekawą celice... niestety nie na mój portfel- rocznik ok. 1998. lecz nie to jest ważne- Silnik 2,0 GT o mocy 170KM i momencie ok-180NM daje naprawde sporo frajdy. Fabrycznie w granicach 8sek do 100km/h jakby to mialo jakies znaczenie... Z opinii użytkowników w miare niezawodny. Ceny kształtują sie w granicach 20 000pln na polskim rynku jednak warto poszukać zadbanego egzemplarza poza granicami. PZDR