FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 227 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Jakiego vana zakupić? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Jakiego vana zakupić?"   

Mercedesik
 Wysłana - 2 listopad 2011 21:35        | zgłoś naruszenie regulaminu

Potrzebuję furę żeby na praktyki dojeżdżać, obecnie zbieram pieniądze jeszcze ale mógłbym już dokonać wyboru
Myślałem nad vanem bo osobówka (nic nie zapakujesz) a bus (za duży i dużo pali) także van jest najlepszym rozwiązaniem bo jest tak po środku z tym że tani nie jest... Ale teraz mam dylemat bo wole kupić starszego ale mieć coś porządnego (Merc, VW) także myślałem nad Transporterem T4 albo Vito 110. Co polecacie? Jakie jest wasze zdanie? Jakie mają wady, zalety?

Oczywiście możecie też podsunąć propozycje innych autek
Auto będzie pełniło rolę osobówki ale czasem trzeba będzie też coś przewieść.

Ygor
 Wysłana - 3 listopad 2011 09:15      [zgłoszenie naruszenia]

czesc , ale to co piszesz to juz busy nie wazne

osobiscie jezdzilem tym vito , transporterem tez ale t5 - t4 nie miałem okazji

mercedesa moge polecic jak najbardziej , nie mial z nami lekko kiedys zostal przeladowany dwukrotnie i jakos to przezyl , jedynie na koniec zaczely sie problemy z ukladem chlodzenia a raczej ogrzewaniem - pękła nagrzewnica i jakies przewoduy chlodnicze tez puscily ale to raczej ze starosci , tak to nie bylo wiekszych problemow. w tej chwili moja siostra ma mercedesa V 230 (osobowa wersja vito z silnikiem benzynowym 2,3) i tez smiga , pojechal do hiszpanii i z powrotem i daje rade

co do transportera t5 to tutaj to juz troche inna klasa bo dostalismy go w fajnej ośmiosobowej wersji z mocnym dieslem skrzynia 6-tką klimą i paroma bajerami - problemów zasadniczo brak poza jednym sporadycznym ale dosc niebezpiecznym - kiedy auto malo jezdzilo turbina potrafila sie zawieszac - raz mielismy taka suytuacje ze wyprzedzajac tira akurat sie zawiesila - efekt totalnego braku mocy (auto zaczynalo wtedy zwalniac o przyspioeszaniu nie bylo mowy) a z naprzeciwka samochody , redukcja o dwa biegi i jakos dociagnelismy - ale jak auto zaczelo regularnie jezdzic problem sam zniknal

podejrzewam ze t4 to tylko mniejszy komfort , troche mniej wypasow no i ogolnie starsze auto

ale emrcedesa spokojnie polecam tylko nie bierz wolnossacego diesla (my taki mielismy , wyprzedzanie w trasie jest niemozliwe) , albo TD albo benzyna w gazie

Mercedesik
 Wysłana - 3 listopad 2011 09:55      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki za pomoc :)
A tak swoja droga napisales "to juz busy" wiec moze sa jeszcze jakies mniejsze vaniki godne uwagi? Ale po tym co napisales skupie sie na Vito w benzyniaku.

Ygor
 Wysłana - 3 listopad 2011 10:07      [zgłoszenie naruszenia]

no vany to samochody raczej w stylu reno espace , chrysler grand voyager i tym podobne ... ale ten segment jest mi wyjątkowo obcy

Mercedesik
 Wysłana - 3 listopad 2011 11:40       [zgłoszenie naruszenia]

lap soga dzieki :)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Jakiego vana zakupić?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL