Witam !!! Jakie świece oraz kable polecacie? ja zastanawiam sie nad NGK albo bosch i cenowo jestem przychylny do boscha auto to peugeot 405 1,6 benzyna gaz
Te firmy są równorzędne pod względem jakościowym często to właśnie one są polecane przy wymianach elementów układu zapłonowego jako najbardziej wytrzymałe. Szczególnie jest to istotne w aucie z instalacją LPG. Jedyna ewentualna różnica to cena.
warto luknąć na fora użytkowników puga i tam sie dowiedzieć jakie świece i kable są najlepsze do w/w furki. Przy wymianie świec w volvo v40 NGK absolutnie nie były najlepszą propozycją... pozdro
już wszystko sprawdziłem ale każdy coś innego poleca chyba musze kupić to co akurat będzie tylko to też pewnie silnik silnikowi nie równy i czasem kupie takie i bedzie zle a kupie tamte i bedzie dobrze
A po czym można poznać że ma się kable do wymianny?
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2009-07-21 16:19:17
to po co chcesz je wymieniać jeśli nie wiesz czy są do wymiany objawów jest kilka, mi furka paliła na 3 gary i od razu wiedziałem co sie święci
od jakiegos czasu mam tak że strzela mi w dolot więc myslałem że kable są do wymiany czy tylko swiece musze wymienić? a jezeli chodzi o silnik to pracuje ładnie równo nie mam zadnych problemów oprocz tych strzalów w dolot