| Autor |
"Kask na Choppera" |
|
|
pea20
|
|
Wysłana - 14 czerwiec 2007 13:20 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam. Szukałem i szukałem ale nic nie znalazłem w zasadzie, dlatego postanowiłem założyć nowy temat.
Generalnie motór miałem kupić już w zeszłym roku ale tak jakoś wyszło że zamiast tego nabyłem nową gitarę i piec ... No cóż muzyka też ważna rzecz. A teraz do rzeczy.
W tym roku się zmobilizowałem, zostało mi już tylko 10 godzin jazd a że mam najlepszy sprzęt gitarowy w całym powiecie, tak że raczej nic nie stanie mi na przeszkodzie tym razem.
Chciałbym po zdanym egzaminie nabyć Yamahe Virago 535, myślę że będzie odpowiednia na początek . Jednak taki motor wymaga również odpowiedniego odzienia. I tutaj pytanie mam takie:
Jaki kask byłby najlepszy ?? Wiadomo musi pasować do skórzanych portek ale przede wszystkim powinien dobrze chronić czerep. Myślę że na ten cel mógłbym przeznaczyć jakieś 300 zł (max)
Dobra chyba trochę przynudziłem :P
Pozdrawiam :)
Zmieniony przez - pea20 w dniu 2007-06-14 13:22:49
| |
|
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
|
|
|
pea20
|
|
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
od srodka ma jakies gabki poduszki itd itp. ale ja nie jestem do takich kaskow przekonany. W kazdym badz razie bezpieczniejszy niz te niemieckie
|
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
Według mnie taki orzeszek nie pasuje do Virago, co innego jakbyś miał jakiegoś Harley'a, a najlepiej jakby to moto było w stylu takiego custom'a. Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłby kask bezszczękowy. Coś na wzór tego:
[moto.allegro.pl/item204044903_uvex_jet_100_poznan_pila_l.html]
Poza tym w takim orzeszku nie masz praktycznie żadnej ochrony przed owadami i tego typu latającymi robalami. Taka lecąca pszczoła może Ci krzywdę zrobić nawet przy 40 km/h. Jak uderzy Cię prosto w twarz lub oko, to naprawdę jest duże prawdopodobieństwo, że się wywalisz. Mając kask z szybką najwyżej się przestraszysz, ale nie powinno Ci się nic stać. |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
bezszczekowe sa dobre na skutery
|
|
|
pea20
|
|
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
nie jest drogi, odradzam oszczedzac na kasku czy skorze. I obys sie lepiej nie przekonal dlaczego
|
|
|
pea20
|
|
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
ja wczoraj latalem w krotkich gaciach i koszulce, ale tylko po miescie
|
|
|
kaczuch_
|
|
greku możliwe że widziałem Ciebie i Twoją suzi na piłsudzkiego koło wtorku?
Zmieniony przez - kaczuch_ w dniu 2007-06-23 16:25:39 |
 |
|