FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 1366 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Kontrolka astra II 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Kontrolka astra II"   

Pablos9999
 Wysłana - 26 styczeń 2009 18:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam astre II z 2004r. od ajkiegos czasu zapala mi sie lampka "emisji spalin" po zapaleni lampki nie pali na jeden cylinder. Gasze silnik i pochwili właczam ponownie pozniej jest wszystko ok i kontrolka sie dalej swieci i po jakims czasie gasnie. Był podłaczony kilka razy pod komputer. Komputer nie wykrył konkretnej przyczyny. Zmieniona byla listwa cewek, komplet świec zapłonowych, przekąłdany był wtrysk paliwa i nic to nie dało kontrolka sie zapala i gasnie. Co moze byc tego

Pablos9999
 Wysłana - 26 styczeń 2009 18:25      [zgłoszenie naruszenia]

przyczyną??

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 28 styczeń 2009 08:03      [zgłoszenie naruszenia]

To ta kontrolka

http://www.aplussanantonio.com/trouble/check_engine.png">
]>

Nazywana ona jest kontrolką emisji spalin ale sygnalizuje wszystkie błedy silnika, których jest za duza liczba zeby wszyskie mozliwosci, trzeba podjechać pod kompa i zczytać. Jak nie paliła na jeden gar to nie za very . a jaki to silnik, diesel, benzyna

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Pablos9999
 Wysłana - 1 luty 2009 19:27       [zgłoszenie naruszenia]

Kontrolka to ta tylko bez tego pioruna. Silnik benzyna 1.4 16v byl pod kompa podpiety i tylko komputer widzial ze nie pali na jeden gar a jak silnik wylaczysz na chwile po zapaleniu kontrolki i wlaczysz an nowo to jest ok tylko sie kontrolka pali a po jakims czasie i ona zgasnie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Kontrolka astra II

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL