| Autor |
"Koszt mandatu za jazdę bez uprawnień ?" |
|
|
sfpkamil
|
|
Wysłana - 22 listopad 2008 14:58 | zgłoś naruszenie regulaminu
Jadę sobie motorem o pojemności 125 ccm ubezpieczonym , zarejestrowanym i z pełną dokumentacją ale nie posiadam uprawnień i w dodatku mam 16 lat. Jakie są konsekwencje gdy mnie zatrzyma policja ?
| |
|
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
pewnie z 5baniek + pozbawienie mozliwosci zrobienia prawka do 24 chyba roku zycia, no i moto na parking
ale nie jestem pewien
|
|
|
scyzoryk90
|
|
500 zl mandatu dają , 300 zl jak masz inna kategorie ale majac 16 lat wątpię w to . co do odroczenia bylo by chyba jak byś wypadek spowodował , a tak to raczej nie wlepiają . |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
300 zł i pozniej ktoś inny musi jechac tak? no bo ja nie moge bo nie mam prawka na A?
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
Brak prawka to jest pikuś przy tym, co Cię czeka jak spowodujesz wypadek lub będziesz jego uczestnikiem  |
 |
|
|
|
zaborek
|
|
No Risk, No Fun
|
|
no dobra, jade pożyczonym motorem który ma OC, mam prawo jazdy kat B
powoduje stluczke, przyjezdza policja
i co teraz?
|
|
ThomsoNer
|
|
witam, Mam 17 lat, mam Suzuki GS500, złapie mnie policja co mi zrobią ? Ucieczka :D ?? Tablice w góre i jazda :D ?? |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
mlotkiem w leb najlepiej
|
|
|
VidaL
|
|
ZASŁUŻONY
|
|
Na GS'ie to możesz co najwyżej uciekać przed kolegami na rowerach, a nie przed policją, bo nawet najbardziej słabym samochodem jaki mają na wyposażeniu cię dojdą  |
 |
|
|
|
ThomsoNer
|
|
no to jak obstawiacie ile mandaciku będzie czy może jaieś pouczenie ?? a wogóle to łapią motocyklistów ?? czy ich puszczają ? |
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
pouczenie
udajesz czy naprawde jesztes taki glupi?
|