Witam. Mam taki problem mały. Od jakiegos czasu nie chodzi licznik a dokladniej to nie kreci sie przebieg co moze byc tym spowodowane? Wiem na pewno ze predkosciomierz oszukuje o kilka KM. Wiem ze z tym spokojnie mozn jezdzic ale troche to denerwujace. Jak to mozna naprawic jesli mozna. A 2 pytanie to jak wogole wyjac ten cholerny licznik ? NIe chce nic zniszczyc a on nie chce skuany wyjsc. W oplu łatwo schodzi. Prosze nie pisac o kupnie nowego. Pozdrowka.
byc moze spadla linka od przebiegu nie wiem jak to tam jest rozwiazane, mysle ze musisz sie dostac do niego i sprawdzic a predkosc moze masz za duze kola
Nie no ten merc ma ok 500 tysiaczków Km i licznik sie nie przekrecił. Ale jak wyzdrowieje mi noga to sie ty zajme i lukne co tam nie gra. Oczywiscie jak ktos by wiedzial to dalej czekam na podpowiedzi.
mam tez 190 mialem podobny problem i poprostu zapadki przy liczniku kilometrów nie zachodziły za siebie i kilometry nie nabijały oddałem do naprawy tam gdzie naprawiaja liczniki tachografy. A wyjąć go mozna odkręcając dolną osłone pod kierownicą włożyć rękę i odkręcić linke a cały licznik wypchnąć na zewnątrzi gotowe