FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 420 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Licznik w Merc 190d 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Licznik w Merc 190d"   

Rybenson
 Wysłana - 29 lipiec 2007 12:41        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam. Mam taki problem mały. Od jakiegos czasu nie chodzi licznik a dokladniej to nie kreci sie przebieg co moze byc tym spowodowane? Wiem na pewno ze predkosciomierz oszukuje o kilka KM. Wiem ze z tym spokojnie mozn jezdzic ale troche to denerwujace. Jak to mozna naprawic jesli mozna. A 2 pytanie to jak wogole wyjac ten cholerny licznik ? NIe chce nic zniszczyc a on nie chce skuany wyjsc. W oplu łatwo schodzi. Prosze nie pisac o kupnie nowego. Pozdrowka.

QUANTO
 Wysłana - 30 lipiec 2007 11:16      [zgłoszenie naruszenia]

byc moze spadla linka od przebiegu nie wiem jak to tam jest rozwiazane, mysle ze musisz sie dostac do niego i sprawdzic a predkosc moze masz za duze kola

SPROWADZE KAŻDE AUTO Z USA - 0692608724

Termitek
 Wysłana - 31 lipiec 2007 01:21      [zgłoszenie naruszenia]

lub juz sie przekrecil... znam merca w124 co nabil ponad 3mln kilometrow i licznik na 3 przekreceniu sie zatrzymal na 300tys

Rybenson
 Wysłana - 1 sierpień 2007 01:38      [zgłoszenie naruszenia]

Nie no ten merc ma ok 500 tysiaczków Km i licznik sie nie przekrecił. Ale jak wyzdrowieje mi noga to sie ty zajme i lukne co tam nie gra. Oczywiscie jak ktos by wiedzial to dalej czekam na podpowiedzi.

scorpion69
 Wysłana - 14 listopad 2007 20:43       [zgłoszenie naruszenia]

mam tez 190 mialem podobny problem i poprostu zapadki przy liczniku kilometrów nie zachodziły za siebie i kilometry nie nabijały oddałem do naprawy tam gdzie naprawiaja liczniki tachografy. A wyjąć go mozna odkręcając dolną osłone pod kierownicą włożyć rękę i odkręcić linke a cały licznik wypchnąć na zewnątrzi gotowe

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Licznik w Merc 190d

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL