FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 836 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Limuzyna do 20 tysięcy złotych 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Limuzyna do 20 tysięcy złotych"   

_Loczek
 Wysłana - 30 czerwiec 2008 13:47        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć.
Planuję przed zimą kupić samochód z wyższej półki.
W grę wchodzą trzy samochody ( no chyba, że macie jakąś alternatywę )
- Audi A8 ( rocznik 95-96)
- BMW seria 7
- Mercedes ( S klasa ).

Patrząc na przebiegi tych modeli można złapać się za głowę. Samochód ściągnę z Niemiec, mam tam rodzinę.

Szukam informacji odnośnie części, średniego spalania, jak wygląda Autocasco na te samochody ?

Ygor
 Wysłana - 30 czerwiec 2008 14:35      [zgłoszenie naruszenia]

jak masz tylko 20 kpln to potencjalnie nie stac cie na utrzymanie tego auta - autocasco na 13 letni samochod mozesz nie dostac , a jak dostaniesz to z racji duzego silnika (na dwulitrowkach to raczej nie jezdzi), marki itd bedzie raczej wysokie , podobnie spalanie - nawet duzy diesel przy aucie wazacym 2 tony musi wypic zeby jezdzic , takie auta to zazwyczaj automaty ... co do czesci - topowe modele drogich niemieckich marek - amortyzatory do bmw 5 to koszt ok 500 pln wiec dla 7 bedzie wiecej nie mniej, jak kupisz tanio to duzo (naprawde duzo) bedziesz msuial do tego dolozyc - sama wymiana oleju to koszt bo te auta biora po 8 litrow oleju - jezeli masz kasy na styk to nie radze ...

_Loczek
 Wysłana - 1 lipiec 2008 06:36      [zgłoszenie naruszenia]

Jeździłem Fordem Scorpio z 98 roku, 2.5 TDI w najbogatszej wersji i szczerze powiem, że pomimo opinii o wadliwości tych modeli mój akurat spisywał się wyśmienicie. Praktycznie zero napraw, no, może poza tymi standardowymi, jak wymiana świec, przewodów itd.
Mam 20 tysięcy +- jakieś 2 tysiące.
A jakieś alternatywy do wymienionych samochodów ?

shuttle
 Wysłana - 1 lipiec 2008 15:29      [zgłoszenie naruszenia]

Z takimi pieniędzmi radze nie wychodzic poza segment D. Koszty utrzymania kilkunastoletniej limuzyny są bardzo duże i nie jeden już się o tym przekonał. Naprawa niektórych usterek może czasami osiągnąc wartość samochodu.

TDK2
Serekkox Clan
 Wysłana - 1 lipiec 2008 16:31      [zgłoszenie naruszenia]

"Zawód/studia - Student Polonistyki" to Ty bogaty student jesteś albo masz dzianych rodziców a zeby nie bylo offtopa, to tak jak reszta takie autka, to droga "zabawa" nie pala mniej niz 15litrow, cena benzyny ciagle idzie w gore wiec juz tutaj trzeba sie zastanawiac o tym zeby jak najmniejsze spalanie bylo:), druga sprawa czesci tez w **** drogie, a o oplatach oc, ac, itd. juz nie wspomne

To co mam nosze z dumą :)

Ygor
 Wysłana - 1 lipiec 2008 18:39      [zgłoszenie naruszenia]

nie chodzilo mi o awaryjnosc (bo takie auta jak bmw 7 , audi a8 czy s-klasa) raczej z tego nie słyną - ale auto to tylko auto i jego stan zalezy glownie od tego jak ktos je uzytkowal a jak kupisz takie auto tanio i duzo do niego dolozysz nie dlatego ze liubia sie psuc tylko dlatego ze tos je popsul i teraz tanio sprzedaje

_Loczek
 Wysłana - 1 lipiec 2008 21:09      [zgłoszenie naruszenia]

Przyjąłem do wiadomości. W takim razie co byście mi polecali w najbogatszej wersji na styl tego Forda Scorpio ?
Duża masa, piękne wnętrze.

-Barry-
 Wysłana - 2 lipiec 2008 03:22      [zgłoszenie naruszenia]

popatrz na opinie o używanych autach na stronie autocentrum.pl ....można się ciekawych rzeczy z opinii dowiedzieć, np. że takie Audi A8 10letnie na dieslu to w mieście pali koło 25l/100km

emate
 Wysłana - 2 lipiec 2008 09:52      [zgłoszenie naruszenia]

Jakbym miał kupować któreś z tych w używce to kupiłbym prędzej quada :D, bez kitu kup coś z klasy średniej wyższej, okulara albo e39, zresztą za te kasę passata z 98-99 znajdziesz na niezłym wypasie, albo Mondeo, przecież jeździłeś już fordem, wiec może warto kupić coś minimalnie mniejszego i trochę nowszego niż pakować sie w jakiś stary złom. Duże auto = dużo miejsca na potencjalne usterki ;)

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

jaboss
 Wysłana - 2 lipiec 2008 22:20      [zgłoszenie naruszenia]

Audi A8 3.7 quattro rozrząd ok. 2000zł. Do tego głowica jedna kosztuje 5-6k a są dwie Jeśli pęknie pasek rozrządu to głowice polecą i nie nadają się do regeneracji. Nadal chcesz A8? W pozostałych furach koszty są niższe ale nadal bardzo wysokie, dodatkowo bardzo wysokie spalanie z powodu dużej masy. O zagazowaniu nie wspominam.

_Loczek
 Wysłana - 3 lipiec 2008 09:23      [zgłoszenie naruszenia]

Jak jeździłem Scorpio, nie był tak popularny na naszych drogach jak jest teraz - taksówkarski samochód :(
Mondeo nie podoba mi się ani stare, ani nowe, padaka wizualna.
Piękne są też Alfy, ale niestety wadliwe potwornie.
Widzę, że moje poszukiwania będą trwały długo.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Limuzyna do 20 tysięcy złotych

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL