FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 8856 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM II 
Temat zamknięty [powiadom znajomego]    
Autor "Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM II"   

zaborek
No Risk, No Fun
 Wysłana - 22 czerwiec 2010 13:36      [zgłoszenie naruszenia]

nie znam ,nie słyszałem, nigdy sie nie interesowałem

"As far back as I can remember, I've always wanted to be a gangster." -- Henry Hill, Brooklyn, N.Y. 1955.

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 22 czerwiec 2010 14:45      [zgłoszenie naruszenia]

a.........takie tam małe ziemniaczki

Zmieniony przez - renegat44 w dniu 2010-06-22 16:01:39

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

serekkox
PZAA
 Wysłana - 22 czerwiec 2010 21:27      [zgłoszenie naruszenia]

Znowu dzień roboty.

Poprawiłem mocowania wooferów - 1 gra ok, 2 dalej daje dupy i niestety ten od kierowcy Ale jak zaczęły grac to wali tapicerka. Zamawiam dystanse 13 cm i wypuszczam ponad tapicerkę woofer i na to dam maskownice. Coś jak na focie:

Tylko tam są 16 więc nie będzie tak brzydko wyglądać. Oby

Tweetery przesunąłem inaczej, jest lepiej ale wokal mi się w ryj drze. Jutro inaczej. Tweetery siedzą na plastelinie i taśmie klejącej. Słabo to wygląda

Głośnikowe ubrałem w plecionki od tylnej kanapy do końca, żeby w bagażniku ładnie wyglądałyInne kable też. Zrobiłem małą prowizoryczna zabudowę. Jak się dorobię aparatu to wrzucę foty.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 22 czerwiec 2010 21:31      [zgłoszenie naruszenia]

W zasadzie jeżeli chodzi o nowe zestawy to ograniczyłem się do hertza mlk i dego SP, chyba że się trafi jakaś ciekawe używka.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 23 czerwiec 2010 10:23      [zgłoszenie naruszenia]

[http://www.carado.net.pl/product.php?id_product=139]

Dziś będę walczyć z zakłóceniami. Albo uwalona masa RCA w radiu albo kable od radia i wzmaka trzeba z jednego źródła puścić.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 23 czerwiec 2010 12:44      [zgłoszenie naruszenia]

Kvrwa, ale się ciesze, jedna moneta się nareście ruszyła !!! fajne jest to że akurat mam jej dość dużo, więc można powiedzieć że zestaw głośników jak dobrze pójdzie będę miał na kilka kliknięć i fatygę na pocztę

Byłem w dwóch sklepach, w jednym gość jest sędzią na zawodach, polecił mi dego po i helix rs6, byłem w drugim polecili mi dego i narobili mętliku dls rm 6.2 no kvrwa co ja mam wybrać ?

cena na dego zayebista bo 700zł, więc jak nie dls to wezmę dego za 700zł i w 1100zł się zmieszczę z wygłuszeniem i kablami.

Zmieniony przez - fellowes w dniu 2010-06-23 17:14:38

serekkox
PZAA
 Wysłana - 23 czerwiec 2010 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

Jestem po dłuższych odsłuchach. Wychodzi ze najlepiej jest jak tweetery graja prosto w twarz. Jest najwięcej szczegółów. Inaczej jest przeciętnie. Ale jeszcze będziemy kombinować.

Poza tym woofer gra za cicho w porównaniu do góry. I to sporo.

Sprzedałeś pieca Alpine

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2010-06-23 22:58:23

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 23 czerwiec 2010 23:29      [zgłoszenie naruszenia]

ja ? już dawno sprzedałem tą alpine, puki co mam mojego DLS z którego jestem kvrewnie zadowolony . Nic, chyba wybór padnie na dego PO 650.

Mam jeszce koksie pytanie, ostatnio esprity wygrzewałem w domu, z dego chciałbym zrobić to samo, ale gość w sklepie mi mówił że głośniki się powinno wygrzewać w środowisku grania, teraz pytanie czy pjerdolił ? albo czy wygrzewanie w domu ma aż tak znaczący wpływ ? bo wiem że nie będę miał cierpliwości żeby to wygrzewać w aucie.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 24 czerwiec 2010 10:24      [zgłoszenie naruszenia]

Nie słyszałem jeszcze takiego stwierdzenia.

Że niby jak wygrzejesz w domu to w aucie nie będą grac. Rozbawiłeś mnie z rana

Są opinie, że wygrzewanie głośników to mit. Ja uważam żeby po prostu na początku nie dawać im maxa, szczególnie wooferom. Niech pograją spokojnie tydzień może 2, a dopiero potem podkręcić.

Raz w przypadku suba widziałem różnice po dość długim czasie gdy w aucie - było to ok 4 miechy. Bas stał się niższy i szybszy.

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 24 czerwiec 2010 23:18      [zgłoszenie naruszenia]

W sumie możliwe bo w tym sklepie gościu lubią pjerdolić (moim zdaniem) i jedyne co polecają do DLS.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 78 stron.   poprzednia | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM II

Strony: 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL