FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 784 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM III 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM III"   

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:06        | zgłoś naruszenie regulaminu

Jedziemy dalej bo tamten temat się roz***ał.

Co do focala:
Obserwowałem ten zestaw

Widać ze skrzynia jest zrobiona na od******* a przy br musi być ona perfekcyjnie wyliczona. Może na próbę kup skrzynkę zamknięta i przełóż go. Albo pisz do firm ca które robią skrzynie niech Ci zrobią ładny BR

Zmieniony przez - serekkox w dniu 2010-11-16 14:08:04

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

Ygor
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:17      [zgłoszenie naruszenia]

hehe niezla laleczka - wlasciciel pewnie jej wsadza i zapodaje bas o naprawde niskiej czestotliwosci a potem to samo sie dzieje

fellowes
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:34      [zgłoszenie naruszenia]

Jutro ja serek ją postaram się zmniejszyć i z tyłu zrobić drugą ścianę bez br, oraz w środku wyłożyć watoliną . Tak czy siak w tej kasie imo warto było kupić

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:43      [zgłoszenie naruszenia]

Kasa była ok

Spróbuj ja przerobić na zamknięta ok 25-30l. To jest można powiedzieć standardowy litraż dla głośnika 10".

Jakby co mam elegancka 28l z MDF obita czarnym kocem

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:50      [zgłoszenie naruszenia]

no właśnie tu jest 11" a nie 10", ot taki nie standardowy.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 listopad 2010 14:58      [zgłoszenie naruszenia]

10 minut roboty.

Poza tym ta skrzynia była pod utopie 27 wx więc pamiętam ze otwór sam musiałem deko powiększyć

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 16 listopad 2010 15:00      [zgłoszenie naruszenia]

Spróbuję najpierw tą przerobić, teraz odchodzą wszelkie szaleństwa na nowe skrzynki bo jestem bez robotny znów .

nie no joke, jak trza będzie to się kupi/zrobi nową skrzynie. Ale niewiem jak gość mógł na tym słuchać, tym bardziej że on wzmaka miał dobrze rozkręconego to jemu chyba faktycznia klapa brzęczała

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 listopad 2010 15:07      [zgłoszenie naruszenia]

Wystarczy kawałek maty przykleić pod ramkę na rejestracje i jest cisza

Znawca -

fellowes
 Wysłana - 16 listopad 2010 15:23      [zgłoszenie naruszenia]

U mnie jest wszystko skręcone na min a na niektórych kawałkach na radiu flat, tylko ten dudniący dźwięk mnie wkurza.

fellowes
 Wysłana - 20 listopad 2010 18:52      [zgłoszenie naruszenia]

Ja poprawiłem skrzynie, nie ma już pseudo BR, z tyłu jest druga ściana z gniazdem.

Natomiast środek "wytłumiłem" watą szklaną bo nie miałem nic innego na to jeszcze nałożyłem cienką piankę żeby wata się nie szczępiła, ogólnie teraz mi się wydaję że jest za mała objętość skrzyni w środku.

Co do brzemienia nie ma już dudniącego basu, ale nadal nie jest to czego oczekiwałem, nie mam już cierpliwości do tego yebanego Car Audio i chyba wypjerdole skrzynia, szarpnę się 2,5k i kupię porządny system przedni i dynamata, ew spróbuję jeszcze zrobić skrzynie na zamówienie, albo coś z moimi uszami jest nie tak bo w sumie jak znajomi słuchali to każdy mówił że teraz jest zayebiście i w ogóle.

serekkox
PZAA
 Wysłana - 21 listopad 2010 09:59      [zgłoszenie naruszenia]

Wata szklana

Za dużo tego wypełnienia dałeś. Głośnik powinien mieć minimum 2 cm wolnej przestrzeni dookoła. Pokombinuj jeszcze. Nie ma lekko

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 5 stron.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Lusterka skaczą klapa brzęczy - SPAM III

Strony: 1 2 3 4 5

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL