| Autor |
"Mam problem z klimatyzacja i ogrzewaniem w Audi A4" |
|
|
aga54
|
|
Wysłana - 22 listopad 2008 08:54 | zgłoś naruszenie regulaminu
Przecierajac z kurzu ekran automatyczny(nagrzewczo-klimatyzacyjny
cos sie stalo i nie mam ani ogrzewania ,ani klimatyzacji,ani temperatury zewnetrznej powietrza,ktora wyswietla sie na desce
rozdzielczej miedzy zegarami.
Mysle ,ze jakis bezpiecznik albo jakas kostka poszla,ale ktora i gdzie ,nie mam pojecia co moglo sie stac.
Moze ktos wie i pomoze ,dzieki.
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
ciezka sprawa - ktory rcznik ?, jezeli uszkodzilas mechanicznie (a tak wynika z twojego opisu) to albo ekranik poszedl , albo tak jak piszesz sie wypial ale w to watpie (podejrzewam ze to ten ekranik wskazujacy temp w climatronicu) tak czy inaczej trzeba by rozebrac deske w tym miejscu i moze (jezeli masz dwustrefowa klime) sprobowac podmienic z tym drugim czy zadziala. mam jakies dziwne przeczucie ze ekran bedzie do wymiany
slepy w karty nie gra
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-22 11:25:37 |
 |
|
|
|
aga54
|
|
Ale czyzby poprzez dotkniecie ekraniku wszystko wysiadlo ?
Troche to dziwne,moze trzeba szukac gdzie indziej?
A rocznik jest 1997.
pzdr |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
zgadzam sie w calej rozciaglasci - tyle ze z twojej wypowiedzi wynika ze bylo to bezposrednim skutkiem , operowania szmatka  |
 |
|
|
|
aga54
|
|
a moze to poprostu zbieg okolicznosci;
a jesli jest inna przyczyna to gdzie jej szukac ? czy prosto jechac do warsztatu?
pzdr |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
no wiesz niestety mozliwe jest wszystko - mozemy poteoretyzowac - moze to byc np bezpiecznik moze jakies zwarcie w instalacji - ciezko jest powiedziec cos na pewno - gdyby zdarzylo sie to w moim samochodzie rozebralbym pewnie deske , sprawdzil bezpieczniki. jednak nie bedac elektrykiem mozna zauwazyc tak naprawde tylko jakies mechaniczne uszkodzenia , wypiecie kostki itd. wiec pewnie zostanie ci wizyta w jakims warsztacie ... |
 |
|