FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 547 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Mam problem z samochodem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mam problem z samochodem"   

Magdaa123
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 10:05        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam citroena AX 95r i mam pewien problem, a wiec odczas jazdy samochod sam mi sie wylacza.. najczesciej nastepuje to,gdy wciskam sprzeglo i chce zmienic bieg, zaplaja sie wszystkie kontrolki i samochod przestaje chodzic, po ponownym przekreceniu kluczyka odpala i jedzie dalej.... ostatnio wymienilam sonde lambde i myslalam,ze to jest przyczyna ,ale niestety jest tak samo jak bylo tylko moze nie tak czesto.. wymienione sa filtry oleju, paliwa, przewody, akumulator... Czy ktos wie co moze byc przyczyna,ze on gasnie??? POMOCY

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 13:09      [zgłoszenie naruszenia]

No to wymiebn filtr powietrza jeszcze bo to może być przyczyną

Nie masz przyopadkiem instalacji gazowej

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Magdaa123
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 14:24      [zgłoszenie naruszenia]

instalacji gazowej nie mam. To moze byc cewka zapłonowa?? chyba bede musiala jeszcze ten filtr powietrza wymienic.. w jakiej mniej wiecej cenie on jest??

Ygor
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 14:38      [zgłoszenie naruszenia]

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 15:03      [zgłoszenie naruszenia]

Cewka może się spalić, ale jak się przepali to możesz auto krecic oporowo i tak nie odpali więc cewka to na 100% nie jest. Moze też być cos ze świecami, trzeba by jes sprawdzić.

Magdaa123
 Wysłana - 10 wrzesień 2008 16:49      [zgłoszenie naruszenia]

swiece są nowe :( bylam u mechanika powiedzial,ze to sonda.. wymieniłam, a on gaśnie;/.. idzie sie wkurzyć.. i jeszcze ma dziwny objaw, ze gdy jadę.. i utrzymuje prędkośc np 40km/h przez dłuższy czas to on zaczyna mi szarpać... i czuje sie jak na wyścigach konnych.. :D :(

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 11 wrzesień 2008 07:48      [zgłoszenie naruszenia]

Jak mówiłem, wymień filtr powietrza

FARINELLI
 Wysłana - 14 wrzesień 2008 23:46      [zgłoszenie naruszenia]

może to być czujnik położenia wału. Koszt 50zł + wymiana max 20). Może być czjnik ale nie musi...przewody nowe a przepływomierz ???przyczyn może byc kilka...

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

FARINELLI
 Wysłana - 14 wrzesień 2008 23:50      [zgłoszenie naruszenia]

chciaż to co piszesz wskazyje jakby na przyczynę banalną - filtr paliwa czyli jak jedziesz dodając gaz mimo ze filtr juz prawie zapchany to dodając gaz jakby wymuszasz obieg paliwa a jak zdejmujesz nogę z gazu obieg się przerywa i gaśnie ale filtr wymieniono...przyczyn może być kilka

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

elektryk01
 Wysłana - 9 listopad 2008 22:45       [zgłoszenie naruszenia]

witam niech ten twój mechanior zmierzy ciśnienie pompki paliwa. z tego co piszesz wyglonda na to.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mam problem z samochodem

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL