| Autor |
"Mam problem z samochodem" |
|
|
Magdaa123
|
|
Wysłana - 10 wrzesień 2008 10:05 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam citroena AX 95r i mam pewien problem, a wiec odczas jazdy samochod sam mi sie wylacza.. najczesciej nastepuje to,gdy wciskam sprzeglo i chce zmienic bieg, zaplaja sie wszystkie kontrolki i samochod przestaje chodzic, po ponownym przekreceniu kluczyka odpala i jedzie dalej.... ostatnio wymienilam sonde lambde i myslalam,ze to jest przyczyna ,ale niestety jest tak samo jak bylo tylko moze nie tak czesto.. wymienione sa filtry oleju, paliwa, przewody, akumulator... Czy ktos wie co moze byc przyczyna,ze on gasnie??? POMOCY
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Magdaa123
|
|
instalacji gazowej nie mam. To moze byc cewka zapłonowa?? chyba bede musiala jeszcze ten filtr powietrza wymienic.. w jakiej mniej wiecej cenie on jest?? |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Cewka może się spalić, ale jak się przepali to możesz auto krecic oporowo i tak nie odpali więc cewka to na 100% nie jest. Moze też być cos ze świecami, trzeba by jes sprawdzić.
|
|
Magdaa123
|
|
swiece są nowe :( bylam u mechanika powiedzial,ze to sonda.. wymieniłam, a on gaśnie;/.. idzie sie wkurzyć.. i jeszcze ma dziwny objaw, ze gdy jadę.. i utrzymuje prędkośc np 40km/h przez dłuższy czas to on zaczyna mi szarpać... i czuje sie jak na wyścigach konnych.. :D :( |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
FARINELLI
|
|
może to być czujnik położenia wału. Koszt 50zł + wymiana max 20). Może być czjnik ale nie musi...przewody nowe a przepływomierz ???przyczyn może byc kilka...
|
|
FARINELLI
|
|
chciaż to co piszesz wskazyje jakby na przyczynę banalną - filtr paliwa czyli jak jedziesz dodając gaz mimo ze filtr juz prawie zapchany to dodając gaz jakby wymuszasz obieg paliwa a jak zdejmujesz nogę z gazu obieg się przerywa i gaśnie ale filtr wymieniono...przyczyn może być kilka
|
|
elektryk01
|
|
witam niech ten twój mechanior zmierzy ciśnienie pompki paliwa. z tego co piszesz wyglonda na to. |
 |
|