| Autor |
"Mandat kredytowy za wykroczenie..." |
|
|
cino89
|
|
Wysłana - 16 grudzień 2009 22:25 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam! dostalem mandat za to ze i yu opis:
,,Wchodzenie na torowisko, gdy zapory lub półzapory są opuszczone lub rozpoczęto ich opuszczanie art. 14 pkt 6 ,w kwocie 100zl,
mam 7 dni do zaplacenia, co sie stanie jesli nie zaplace go w ciagu 7 dni od daty wystawienia? co sie wtedy dzieje z mandatem i ze mna dokladnie, bo to moj pierwszy mandat
| |
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Po jakimś czasie dostaniesz wezwanie do zapłaty + koszty egzekucji.
Jeżeli pracujesz legalnie odliczą Ci ta 100 od zwrotu podatku
|
|
|
cino89
|
|
a jesli chwilowo nie pracuje bo mi sie umowa w jednej z firm skonczyla i nie przedluzyli mi. to jestem od 2 miesiecy bezrobotny i zarejestrowany w urzedzie pracy, to co wtedy? |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Musisz zapłacić. Oczywiście te 7 dni to tak z przymrożeniem oka. Jak się kilka przedłuży jeżeli naprawdę chwilowo nie masz kasy to żadnych nieprzyjemności nie będzie.
Mi kilka dni temu przyszło wezwanie do zapłaty mandatu z listopada tamtego roku
|
|
|
cino89
|
|
ale na serio nic sie nei stanie jesli nie zaplace teraz jeszcze w ciagu tych 7 dni, ja sie nie znam, boto pierwszy taki mandat w zyciu :P |
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Nie. Mi po roku od 400zł doliczyli 20zł z groszami kosztów egzekucji
|
|
|
cino89
|
|
a jesli zaplace za miesiac? lub wiecej czasu minie ? bo i tak wkoncu trzeba;/ |
 |
|
|
|
audi80gliw
|
|
pare dni temu dostalem mandat za przekroczenie predkosci, Pan policjant mowi ze teoretycznie 7 dni na zaplacenie, ale mowi ze sa swieta jesli do miesiaca zaplace to tez sie nic nie stanie |
 |
|