FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 233 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Mazda 626 vs. Merc W202 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mazda 626 vs. Merc W202"   

Yelooon
 Wysłana - 12 wrzesień 2010 12:14        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam panowie. Pomóżcie ogarnąć temat. Moja W202 padła całkowicie. Jutro rozbieram silnik i zerkne co dokładnie sie stało ale przypuszczam że jestem conajmniej 1200 w plecy. Dla ciekawskich powiem tylko tyle że wczoraj sprawdziłem kompreche i na każdym cyl. 0!!! dopiero na 4 pokazał 0,6atm. porażka, chyba wiecie co to oznacza. Ale za tego właśnie merca w tym stanie jakim jest teraz, gościu mi oferuje Mazde 626 z 1996r. Stan bdb, troche ją trzeba wyczyścić, 2,0i 115KM benz. 188K klima i inne ciekawe. takie mazdy chodzą w granicach 6K, ale blacha tam ocynk, z drugiej strony merc to zawsze merc... i co wy na to, jest to choć troche opłacalne dla mnie?

pozdro.

plan JDM...

Amade
 Wysłana - 13 wrzesień 2010 17:34      [zgłoszenie naruszenia]

Bierz Mazde.Sa trwalsze niz Mercedesy i rzadziej sie psuja. Wbrew popularnym w Polsce stereotypom.

Ygor
 Wysłana - 15 wrzesień 2010 13:21      [zgłoszenie naruszenia]

hmmm , jak sie przesiadziesz z merca na mazde mzoe ci brakowac tego pontonowania , doradzal ci nie ebde bo ja bym merca w ogole nie bral pod uwage ... czyli jednak panewki i sie zatarlo ?

Yelooon
 Wysłana - 17 wrzesień 2010 20:08      [zgłoszenie naruszenia]

codziennie po szkole troche dłubie... jak ściągne głowice to bede wszystko wiedział. puki co jedna ze szklanek sie "stłukła" normalnie ściągłem pokrywe silnika górną, i wyciągałem palcami kawałki tego chłamu....

ale merc to jest właśnie te pontonowanie. w maździe przemawia silnik 2,0 nie wiele bedzie palił a i jałdnie śmiga... ale wygląda zwykle! merc to merc... wersja elegance, chromowane listwy, chromowany grill, alusy 16', szerokie laćki, gwiazda na masce... 8 głośników... kurde to było wozidełko takie rasowe naprawde. a z tą mazdą jeszcze sie zastanowie. skoczyłbym o dwa lata do przodu no i miałbym blache w ocynku. ale znowu merc... kurde... nie ptoafie sie zdecydować.

plan JDM...

Ygor
 Wysłana - 18 wrzesień 2010 11:38      [zgłoszenie naruszenia]

jak dla mnie w202 to w zadnymwypadku rasowe wozidelko a dzaidkowoz ... ale widze ze dla ciebie lepszym wyborem bedzie mercedes - po prostu go chcesz, a nad mazda zastanawiasz sie z rozsadku, wiec ja olej

Yelooon
 Wysłana - 18 wrzesień 2010 20:58       [zgłoszenie naruszenia]

Ygor... ale tutaj ma wygrać rozsądek właśnie a nie emocje

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mazda 626 vs. Merc W202

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL