Mazda wprowadza na rynek nową odsłonę szóstki, poprzednie dwie były bardzo udane a ich wygląd do tej pory fascynuje. Nowy model nie ustepuje poprzedniczkom i wizualnie budzi bardzo pozytywne odczucia. Silniki, mamy do dyspozycji:
1,8 120KM; 2,0 147KM; 2,5 170KM i diesla 140KM. Jednak prawdziwa rewolucja tego mofelu ma byc zawiecha która jest opracowano na podstawie doswiadczeń z RX8 i ma się prowadzić ten rodzinno/reprezantacyjny sedan niczym sportowe coupe.
To wszystko sprawi napewno, że posiadacze tych autek będą w 100% usytsfakcjonowani tymi furkami. Ja bym był
ja tez ;) bardzo sie ciesze ze mazda wraca do polski bo te ostatnie modele - choc rzadkie jeszcze na naszych drogach bardzo mi sie podobaja - mazda zmienila jakis czas temu kierunek i to sie jej oplaci , cenowo lepiej niz np takie mondeo a daje duzo wiecej - lacznie z wygladam - problem tylko w tym ze wielu uwaza ze "to tylko mazda"
Mi z "szóstek" najbardziej podoba się liftback. Chyba najbardziej atrakcyjna odmiana nadwoziowa tego modelu. Łączy wszechstronność pięciodrzwiowej karoserii z elegancją klasycznego sedana. Idealne auto dla rodziny. Wnętrze jest przestronne, a w razie czego można przewieźć coś o większych gabarytach.