FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 957 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Mercedes 190, 2.0 D, 1988 rok, za dobrą cenę-proszę o porady 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mercedes 190, 2.0 D, 1988 rok, za dobrą cenę-proszę o porady"   

malomowny
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich.

Mam znajomego,który pracuje w Niemczech i przedwczoraj ściągnął właśnie takiego meśka do Polski. Auto ma ABS, centr.zamek, alarm, szyberdach i wspomag.kierown.

Co sądzicie o zakupie takiego autka? Kumpel chce za niego 7000zł, niestety nie posiadam zdjęć, ale to jest już ten model z szeroką listwą ( znawcy mercedesów wiedzą o co chodzi ), auto o tyle fajne, bo te silniki były praktycznie nie do zajechania i szacuje się, że potrafiły przejechać nawet 1mln km. Przebieg tej fury to 290 tys.km. Ten mercedes jak i reszta starszych np W123 ma świetne zawieszenie na nasze drogi co jest niewątpliwie plusem. No i jak wyżej wspomniałem mało pali, co niestety jest równoznaczne z małą mocą ( 75KM ).

Proszę Was o porady odnośnie tej fury, czy jest sens ją kupować?
Dodam, że blacharka ma stan bdb, najprawdopodobniej nie był bity.
Może ktoś z Was jeździł właśnie takim samochodem? I czy 19latek nie wyglądał by co najmniej dziwnie w takim aucie?

Dla nie pamiętających wygląd tego auta, daje link:

[otomoto.pl/mercedes-190-C6900617.html]

Ten merc z linka powyżej ma inny silnik oczywiście.

pozdrawiam

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:23      [zgłoszenie naruszenia]

7000 + opłaty wyjdzie koło 9000, ja bym sie w życiu w takiego starocia nie pchał, co prawda to merc ale silnik bez turbiny muli, ropa nie jest juz taka tania, auto starsze od Ciebie, wyglad przedpotopowy, wyposażenie zadne, a za ta kase mozna mieć juz np. mondeo 10 lat młodsze 1,8TD

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

malomowny
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:28      [zgłoszenie naruszenia]

Thx, sog wszedł.

Może źle napisałem, ale on już praktycznie je ściągnął do kraju i opłaty są porobione, także wychodzi cena na czysto 7k.
Mulić z pewnością muli, ale no spalanie podobno jest niskie i auto naprawdę mało awaryjne.
Hm nie wiem nie wiem

Ygor
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:30      [zgłoszenie naruszenia]

jhak patrze na allegro to cena dosc wysoka , a jezeli doliczysz oplaty to juz w ogole. z tym autem mialem glownie do czynienia jezdzac takskami - i czasem tak z ciekwosci zagadywalem taksowkarzy - auta z przebiegiem 400 000 to mlodziki - dwa czy trzy razy jechalem takim co mial przekrecony licznik (w sensie ze przekroczyl milion) a raz takim co mial 880 . zawieszenie nie wiem jak z trwaloscia ale tym autem sie po prostu plynie - czesto tez sa w automacie - niestety srodek nie powala na kolana - czy to bedzie skora czy drewno to czulem sie jak w kredensie ... a i pamietaj ze to naped na tyl ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:34      [zgłoszenie naruszenia]

Wiem, ze sie podniciłeś bo widzisz namacalnie auto które możesz praktycznie od ręki mieć i juz siebie wizualizujesz za kółkiem.

Ale nie sraj ogniem, pomyśl logicznie, perspektywicznie, to 20 letni samochód, wygląd jak dla mnie porażka, nie dość że zawalidroga to i wyposażenie żadne, dla fanów marki moze i sie nada czy dla starego dziadka, kupisz i bedziesz później sie z tym męczył. A w tej kasie możesz mieć modeo lepiej wygladające, w dobrej opcji z silnikiem jesli chcesz diesla 1,8 TD 90KM i napewno 10 letnie mondeo nie sypie się bardziej niz 20 letni merc.

NP:
[http://www.moto.allegro.pl/item484201210_okazja_bardzo_ladne_mondeo_1_8_tdi.html]

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-11-26 12:39:40

malomowny
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:38      [zgłoszenie naruszenia]

"Nie sraj ogniem" -

Dzięki za porady Panowie.
Może i macie racje. Już nawet o sam wygląd mi nie chodzi, bo to jeszcze da się przeboleć ( gorsza jest multipla :P ), ale najbardziej dobija mnie wiek auta. 1988r. to staroć jakby nie patrzeć. Ale pojadę go osobiście obejrzeć i się przewieźć i pewnie napisze w tym temacie co i jak, bo może akurat jest to igła, w co wątpie ale no cuda się zdarzają.

Do zobaczenia

Pozdrawiam

Ygor
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:42      [zgłoszenie naruszenia]

jeszcze moja rada - bo przypuszczam ze to twoje pierwsze auto - jak juz sie przejedziesz daj sobie dzien lub dwa na przemyslenia , pogadaj z kims o plusach i minusach - wiem jak to jest kupowac pierwsze auto i wiem ze czas czesto jest dobrym doradca ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 26 listopad 2008 12:45      [zgłoszenie naruszenia]

Powiem Tobie, że jak kupowałem auto dobry znajomy ojca czestował mnie E klasą bodajże z 1996 czy 1997 - 2,5TD skóra, klima, elektryka ale dla mnie ten moloch zupełnie nie przemawiał mimo, że lubie duże wygodne fury. Niby wszystko miał co chciałem od auta a nawet i wiecej ale to takie muzeum na kołach.

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-11-26 12:46:04

malomowny
 Wysłana - 26 listopad 2008 13:47      [zgłoszenie naruszenia]

To nie jest moja pierwsza fura, tylko druga.

Spoko, jeszcze raz dzięki za info.

pozdrawiam

btw. napisze co i jak

Yelooon
 Wysłana - 26 listopad 2008 15:00      [zgłoszenie naruszenia]

Jak dla mnie drogo... Kumpel też sprowadził takiego merca tylko że 250D z przebiegiem 200 000, 1991r. ( naprawde zadbane, na bank nie bite, wszystko śmiga bez zarzutów, ale w ten przebieg i tak nie chce mi sie wierzyć) wyszedł go z opłatami 10 500. No i autko śmiga, nie ma do czego sie doczepić, baaardzo przestronne ( jeszcze w żadnych aucie z tyłu sie tak nie rozsiadłem)

Ale tak jak napisali moi przedmówcy- radziłbym się z tym przespać bo za tą cene naprawde można wychaczyć o wiele młodszy samochód... Swoją drogą to co skłania ludzi w tym wieku do kupywania takich samochodów

pozdrawiam

plan JDM...

malomowny
 Wysłana - 26 listopad 2008 16:34      [zgłoszenie naruszenia]

No i pewnie się prześpię :D

Powiem Ci, że też tak do końca mi się nie chce wierzyć, że akurat ten ma "tylko" 280 tys.

Co mnie skłoniło, hmm może to że nie mam kasy na nic innego i tak jak wcześniej pisałem merce te nie należą do awaryjnych na szczęście. Tylko te lata ( 88rok )...

A Ty Yelooon ile masz lat?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mercedes 190, 2.0 D, 1988 rok, za dobrą cenę-proszę o porady

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL