FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 3367 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Na luzie
Mercedes Beczka 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mercedes Beczka"   

...Jawor..
 Wysłana - 9 maj 2007 11:02       

Przeniesiona przez labtec z działu 'OLDTIMERY'. | zgłoś naruszenie regulaminu

Tak sie zastanawiam nad kupnem takiego samochodu. Od jakiegos czasu zaczęły mi sie podobać starocie. Jakbyscie mogli doradzić mi rocznik i na co uważać przy kupnie takiego samochodu. Chciałbym w jakimś dobrym stanie i ewentualnie troche go odrestaurowac, maly tuning. Felgi moze jakies audio, ale nic wieśniackiego.

shuttle
 Wysłana - 9 maj 2007 12:50      [zgłoszenie naruszenia]

W123 to juz youngtimer. Przy tym wieku auta, kupując je nie ma co sie zbytnio kierować rokiem produkcji tylko ogólnym stanem. Najważniejsze są silnik wraz z osprzętem i zawieszenie. Drobne babole na blacharce nie powinny przekreslac kupna jakby nie patrzec ponad 20 letniego auta. To samo we wnętrzu. Na przebieg też nie patrz jeśli masz zamiar kupować ropniaka, te sliniki są nie do zajechania.
Później napisze jakiś obszerniejszy art na co dokladnie zwracać uwagę przy kupnie używanego samochodu.

jarma_KH
 Wysłana - 12 maj 2007 08:17      [zgłoszenie naruszenia]

A skąd jesteś ?? Nie kupuj beczek z wschodniej części kraju. Mieszkam tu i mam do granicy z rosją 50km, u nas na tego merca mówi się "beczka przemytnicza" bo ten merc i stary passat kombi to najbardziej lubiane przez przemytników fajek i wódy samochody a taka fura która jeździłą kilka lat na granice napewno nie będzie w dobrym stanie. Reszte powiedział Ci już kolega wyżej. Motory w tych beczkach robiły milionowe przebiegi i nic poza standardowymi wymianami się z nimi nie działo a tak OT to tego merca można bardzo ładnie zrobić jeśli troche go obniżysz dasz ładne koła i masz jakiś ładny kolor i ogólnie zadbany egzemplarz

nakedbike
 Wysłana - 12 maj 2007 08:39      [zgłoszenie naruszenia]

w123 coupe sa za***iste, mowa oczywiscie o serii a nie o zadnym tjuningu, a w coupe chyba diesli nie bylo, nie ?

...Jawor..
 Wysłana - 12 maj 2007 16:37      [zgłoszenie naruszenia]

A jest cos wiekrzego w tym stuli ? Cos typu S classe ? A jesli chodzi o coupe to fajk super :D

shuttle
 Wysłana - 12 maj 2007 18:04      [zgłoszenie naruszenia]

chodzi ci o s-klase w126 czy w140?
hmm moze jaguar sovereign...

...Jawor..
 Wysłana - 13 maj 2007 13:27      [zgłoszenie naruszenia]

Chodzilo mi o 126 :) Dzieki :D

Hakelbery
 Wysłana - 13 maj 2007 15:04      [zgłoszenie naruszenia]

znajomego dziadek, mechanik ma do sprzedania beczke z 79 w stanie idealnym, sam sie zastanawialem na nia, jak mieszkasz niedaleko lodzi to moge podac Ci jego namiary

Polakom gratulujemy ceny benzyny

Mercedrech
 Wysłana - 2 czerwiec 2007 22:07      [zgłoszenie naruszenia]

Kup lepiej mercedes W 115/114 albo 116 są dużo wygodniejsze. Jak chcesz kupić 123 to zwróć uwage na zawieszenie z przodu- jeżeli widocznie siedzi bardziej niż tył to NIE KUPUJ ponieważ jest to praktycznie nie do zrobienia. Następnie zwróć uwage czy nie jest przełamany, ,możesz to zrobić patrząc z boku na łaczenie bagajera i szyby. Jeżeli zainteresujesz jakimś innym to pisz wszystkie które wymieniłeś posiadam w swojej kolekcji mogę podpowiedzieć co nie co o nich.

TYSON
 Wysłana - 3 czerwiec 2007 18:08       [zgłoszenie naruszenia]

Hakelbery w jakiej cenie ta beczka tak z ciekawości ile trzeba dać za ładny stan

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mercedes Beczka

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL