| Autor |
"Mercedes C/E klasa" |
|
|
bunt
|
|
Wysłana - 8 wrzesień 2008 17:55 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, w niedługiej przyszłości planuję zakup auta, zakochałem się w mercedesach i oglądam się za c lub e klasą. Co sądzicie na temat tych aut? Warte uwagi? Szukam czegoś do 15 tyś, w przedziale wiekowym 1994-2008 ;P podpowiedzcie co byście polecili, swoje opinie na temat tych samochodów, koszty napraw awaryjność itp. Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Zarówno C klasa jak i E klasa fajne samochody o dosyć charakterystycznym designie który ma wyyebane na obowiazujace trendy. Do 15tyś napewno mozna cos znaleźć. Ja bym szukał mimo wszystko mercowskiego diesla chociaż benzynki tez merc robił dobre . Ja bym brał C klase W202, gdyż ma świeższy wygląd niż E klasa W124 bo na E klase okularesa W210 to raczej Tobie braknie.
|
|
Avantee
|
|
Na pierwszy woz radzilbym ci Mercedesa klasy C, bo kupno klasy wyzszej, to jak rzucanie sie z motyką na ksiezyc. Juz byl na Inso jeden, co kupil BMW E39 523i, a za miesiac ją sprzedawal, bo za droga w utrzymaniu byla. |
 |
|
|
|
emate
|
|
E klasa, a zwłaszcza okular to nie Mercedes, te auta rdewieją że aż szkoda i zaniżaja statystyke marki jeżeli chodzi o trwałość.
Kojarza mi się zazwyczaj z Arabami z biendych dzielnic Berlina,Marsylii tudziez Paryża, zaniedbane padliny, a te do 15 tysięcy zazwyczaj takie są i jeździły nimi Mohamedy i inne Abdullahy.
|
|
|
emate
|
|
|
|
|
FARINELLI
|
|
124 bezawaryjne auto !!!nawet te powypadkowe. Przed zakupem sprawdz czy jest sprawny Nivomat który jesli jest uszk kosztuje 2tyś zł za uzywany + wymiana ok 600-800zl). poza tym bajka !!!
C klasa nie powiem nie jest zła
E- możesz kupic zadbane zarejestrowany 210-tke eX taxi z przebiegiem 500-800tyś km. tylk o nie wiem czy żużycie nie wpłynie częste usterki(nie drogie acz kłopotliwe).
stawiam na C lub 124
|
|
Mercedrech
|
|
C klasa jest nowsza , 124 wygodniejsze, napisz jeszcze jakie silniki bierzesz pod uwage |
 |
|
|
|
JoHn203
|
|
Ok dwa miesiace temu kupilem C200 Kompressor z 97r Narazie nie nazekam Niecale 200 KM Jest co nim robic Zaplacilem 12tys Co prawda do wzoru brakuje jej Wyniesie mnie ok 18tys z gazem sekwencja Szczeze polecam Radzilbym przed zakupem sprawdzic zawieszenie Jesli chodzi o tyl droga sprawa Dobrze tez Podlaczyc silnik pod kompa Zycze dobrego Zakupu Pozdro |
 |
|