Mercedes zaprezentował oficjalnie swój najnowszy model, czyli E-klasę.
Nowe auto mierzyć będzie 4868 mm długości, co sprawi, iż będzie jednym z najbardziej wyrośniętych przedstawicieli wyższej klasy średniej. Pod jego maską pracować będą jednostki o mocy od 136 do 525 koni mechanicznych w wersji AMG.
W ofercie nie zabraknie jednostek benzynowych i turbodiesli. E-klasa jest pierwszym autem, które ma specjalne lampy przednie, dające strumień światła od 65 do 300 metrów. Auto wyposażone będzie także w najnowsze rozwiązania z dziedziny bezpieczeństwa i komfortu.
Wnętrze samochodu klasy E ma kontynuować trend Mercedesa stawiający przede wszystkim na jakość, łączący rozwiązania z S i C klasy
Mercedes klasy E pojawi się na rynku w marcu tego roku. Wersja Combi wejdzie do sprzedaży 12 miesięcy po premierze sedana.
Źródło: Auto Motor i Sport, fot. Mercedes, informacja Moto Target
o demet , srodek ladny (te swiatelka poziome w desce jak w nowej fiescie ) , tyl slaby , a przod tragedia ... przeciez miala nawiazywac do C klasy - miala byc taka fajna a jest taka marna ... a juz mialem nadzieje ...
Jak dla mnie naprawdę daję radę, tak jak c-klasse i S-klasse wyglada niebanalnie, nowoczesnie i elegancko, widac charakter i dostojność mercedesa oraz obecnie obowiązujacy design
Tylko to wnętrze trochę za bardzo przemysłowe -zimne i kanciate.
no to widze ze w 100% się ... nie zgadzamy ciekawe czy wszystkie maja byc 4 osobowe czy to jakas wersja dla prezesow - bo taksowkarz sie z tego nie ucieszy
to zostańcie taksówkarzami moda jak moda - widzialem to w nowej fiescie - nazywa sie klimatyczne oswietlenie czy jakos tak i musze powiedziec ze nawet calkiem fajnie wyglada ...
to tylko czekac jak domorosli tunerzy zaczna robić w swoich furach klimatyczne oswietlenia, bo skoro taki trend to założę się ze zaadoptują taki bajerek do swoich helmutów chyba że już takie rzeczy sa dostepne na allegro i sie tym zajmuja bo przyznam się ze z tuningiem nie jestem na bierząco
ja zauwazylem ze dostepne sa ledowe swiatla dzienne ludzie laduja to do aut , choc chyba jest to dosc skomplikowane wiec i malo popularne , a takie oswietlenie to w postaci neonow na nogi robia , ale jest malo klimatyczne