FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 523 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Mitsubishi Lancer Evo X - warto? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mitsubishi Lancer Evo X - warto?"   

Tomek Duży
 Wysłana - 27 sierpień 2008 21:36        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siemka
Zastanawiam się nad kupnem sportowego auta. Do tej pory zawsze jeżdziłem krowami typu punto czy 406. Chciałbym wreszcie mieć przyjemność z jazdy. I postanowiłem sobie kupić sportowy wóz.

Żeby ukrócić głupie komentarze- mam 30 lat i od 13 lat prawo jazdy więc moralizatorom dziękuję za rady.

Podstawowym moim problemem są wymiary- 190 cm wzrostu i 133 kg wagi. Eleminuje to około 95% aut sportowych bo się po prostu w nie nie mieszczę!

Chciałem kupić Nissana 350Z ale dupa- nie wejdę. Próbowałem Imprezę- byłaby ok ale drzwi mi uciskają bark :-/

No i wreszscie Evo X. Wymiarowo się mieszczę ale cena kosmos- 126 tys (wiem że niektórzy mają tyle w pół roku ).

I teraz pytanie:
Czy warto dać tyle kasy za takie auto? Czy ktoś ma może Evo X i może dać opinie jak się nim jeździ?
Może ktoś ma inny pomysł na samochód dla Dużego ?
To wersja 295 KM- jazda specjalnie mnie nie zachwyciła- nie wbija w fotel. Może go warto stuningować na 350KM?
Dzięki za opinie!

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 28 sierpień 2008 07:09      [zgłoszenie naruszenia]

Jak masz chajs bierz lancera, własciwoscui jezdne ma ciut lepsze niz impreza i skoro sądzisz że jszcze dla Ciebie wygodniejszy to można wydać troche więcej. Może coś się uda stargować. Bo w tej kasie z takimi właściwościami to cięzko auto znaleźć lepsze.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

Tomek Duży
 Wysłana - 28 sierpień 2008 08:13      [zgłoszenie naruszenia]

No chyba się szarpnę bo faktycznie za taką kasę nowego auta nie znajdę. Już stargowałem bo chcieli 135 tys. więc niżej się nie da.
A auto nóweczka, 160 mil na liczniku, 2008 rok produkcji.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 28 sierpień 2008 10:06      [zgłoszenie naruszenia]

No to kupuj i wklej foty jak kupisz to zobaczymy co to za cudo

Ygor
 Wysłana - 28 sierpień 2008 10:22      [zgłoszenie naruszenia]

hmmm zastanawia mnie to co napisales o pojemnosci tych aut - wiadomo ze wiele z nich (350 z) jest niskich ale zawsze wtydawalo mi sie ze siedzisz w nich na podlodze (sam niestety nigdy nawet nie siedzialem w takim naprawde sportowym aucie - jakies tam tuningi mocne limuzyny itd to sie zdarzalo ale w taki mzadziorze jeszcze niestety nie) co pozwalaloby zasiadac tam wysokim kierowcom - kolega ma prawi 2 metry jezdzi integra i miesci sie bez problemu ... jak juz kupisz to daj sie karnac i foty koniecznie bo malo tego jezdzi jeszcze a uwazam ze sa uzekajace - i ten odglos bova - zupelnie inny niz w imprezie - impreza brzmi jakby smarkala a evo jakby nagle wciagnelo dziecko przez filtr

Tomek Duży
 Wysłana - 28 sierpień 2008 10:28      [zgłoszenie naruszenia]

Formalności niestety potrwają do przyszłego tygodnia :/
Potem wstawię foty.
Tu bardziej chodzi o szerokość niż o wysokość
Ciężko jeździć autem będąc cały czas odchylony na prawo bo drzwi ci przygniatają bark

Ygor
 Wysłana - 28 sierpień 2008 10:36      [zgłoszenie naruszenia]

no tak rozumiem. o super czekam z niecieprliwoscia na fotki - filmik tez mile widziany p.s. bedzie czarny ?

Tomek Duży
 Wysłana - 28 sierpień 2008 11:03      [zgłoszenie naruszenia]

Grafitowy, taki kolor bardziej mi leży.

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 28 sierpień 2008 11:28      [zgłoszenie naruszenia]

Ja bym brał czarny albo czerwień ale o gustach sie nie dyskutuje chociaż grafit tez jest niezły

medulla
 Wysłana - 6 wrzesień 2008 17:26      [zgłoszenie naruszenia]

i ten odglos bova - zupelnie inny niz w imprezie - impreza brzmi jakby smarkala a evo jakby nagle wciagnelo dziecko przez filtr

Pomijając fakt, że istnieją zyliony zaworów upustowych i prawie każdy brzmi inaczej, nie wspominając już o ustawieniach, doładowaniu itp itd. to Evo w ogóle nie gada, ani przodem ani tyłem i jest to pewnik w którym Imprezy nigdy nie przeskoczy

Neo3
 Wysłana - 7 wrzesień 2008 13:57       [zgłoszenie naruszenia]

Evo w ogóle nie gada, ani przodem ani tyłem i jest to pewnik w którym Imprezy nigdy nie przeskoczy
co znaczy ze nie gada?

proste sa dla szybkich aut, a zakrety dla szybkich kierowcow

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mitsubishi Lancer Evo X - warto?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL