FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 822 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Motocykle
Motocykl enduro vs quad- konfrontacja w terenie 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Motocykl enduro vs quad- konfrontacja w terenie"   

Danielloo
 Wysłana - 13 maj 2007 13:11        | zgłoś naruszenie regulaminu

Konfrontacja jak w temacie. Porownajmy jakis moto, 4T, poj ok 400ccm z quadem o podobnej pojemnosci, rowniez 4T, z napedem 4x4.
Czy moto poradzi sobie z takimi samymi przeszkodami, co quad ? Moze moto bedzie lepsze ? Quad to 4 kolka i mniejsze prawdopodobienstwo gleby, poza tym ma naped na 4 kola, wiec trudniej sie zakopac. Jezdzilem ostatnio na quadzie w mega trudnym terenie, dawal rade, zastanawiam sie, jakby sobie radzil moto. Teren to piaszczysta "pustynia", przeprawy przez rzeczki o stromych brzegach i troche blotka.

nie daje, nie biore SOGow %-)

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 13 maj 2007 13:39      [zgłoszenie naruszenia]

ciezko powiedziec, wiadomo ze quad dzieki 4 kolkom bedzie stabilniejszy, motocykl za to jest bardziej zwrotny. Wszystko tez zalezy od umiejetnosci kierujacego. Trzeba by bylo ten sam teren przejechac i tym i tym

Live to Ride
Ride to Live ©®

VidaL
ZASŁUŻONY
 Wysłana - 13 maj 2007 13:40      [zgłoszenie naruszenia]

Myślę, że moto jednak minimalnie lepiej wypadłoby

MAJSTER16
 Wysłana - 15 maj 2007 20:43      [zgłoszenie naruszenia]

motorek zwinniej i szybciej pokonalby teren (jestem milosnikiem enduro i cross) ale quad mialby mniejsze problemy z glebokim piachem i blotem.

Kawałsuki

p.picollo
 Wysłana - 17 maj 2007 13:39      [zgłoszenie naruszenia]

wedlug mnie na quadzie wieksza frajda z jazdy.

vivalarte
 Wysłana - 20 maj 2007 09:57       [zgłoszenie naruszenia]

Jeździmy czasami z kolegą(zawodnik)co lata na quadzie YMH Raptor i co prawda nie jest z napędem na 4 koła ale kierowca jest naprawdę dobry.Co mogę powiedzieć latamy na 2-3 motocykli + quad.I mimo że kolega ma zacięcie to nie wszędzie może podjechać.Np.Strome wyjazdy wąwozami że moto mieści się na żyletki albo kończy się droga w wąwozie i a wszędzie jest gęsto drzew to tak samo pierwsze co robi to obczaja gdzie się zmieści a nie gdzie lepiej mu podjechać.Mamy kilka ulubionych wąwozów starych wykopalisk gdzie leżą poprzewracane drzewa przez erozję terenu.Takie drzewo leży na wysokości około 1m-1.50m także pod nim nie bardzo się przeciskać i trzeba się bujać po ścianach.Dobrze rozpędzić i prześlizgiwać z jednej ściany na drugą bo najczęściej drzewa leżą blisko siebie.I tutaj kolega quadem ma naprawdę duże problemy bo jest ciasno.Także taki quad 4x4 myślę że też by miał problem a nawet i większy z tego względu że jego masa jest znacznie większa niż takiego raptora.CO prawda przeprawowo może i dobrze sobie by radził ale nie w ciasnym terenie.No i najważniejsze nie sztuka wyjeżdżać każde większe wzniesienie na wyciągarce,liczy się technika żeby jak najszybciej,płynnie pokonać przeszkodę i lecieć dalej.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Motocykl enduro vs quad- konfrontacja w terenie

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL