FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 419 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Mozna parkowac czy nie?? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Mozna parkowac czy nie??"   

Dark_11
 Wysłana - 20 kwiecień 2008 13:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam taki problem. W miejscu mojego zamieszkania jest strasznie maly parking i czasami nie ma gdzie stanac. ale jest szeroka droga przy garazach, gdzie mozna spokojnie stanac a wlasciciele garazow nie beda mieli problemow z wyjechaniem. jest tylko maly problem ze postawiono tam znak zakaz wjazdu (nie dotyczy wlascicieli garazy). I oczywiscie jak tam samochod postawie to zaraz sasiedzi spoleczniaki kartki zostawiaja za szyba ze straz miejska przyjedzie. Chce sie dowiedziec czy znak zakaz wjazdu ma jakies okreslone wymiary zeby byl wazny?? Bo ten jest troche taki maly i wyglada jak znaki na drodze supermarketu i wydaje mi sie ze nie moge dostac mandatu za wjazd w tamtym miejscu. Gdzie moge sprawdzic czy ta droga jest droga publiczna czy prywatna?? bo mi sie wydaje ze to jest jednak droga prywatna spoldzielni mieszkaniowej. Na drodze prywatnej chyba nie moge dostac mandatu od strazy miejskiej czy policji?

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 20 kwiecień 2008 14:44      [zgłoszenie naruszenia]

znak to znak, zakaz wjazdu to zakaz wjazdu
czego jeszcze nie rozumiesz?

Live to Ride
Ride to Live ©®

Dark_11
 Wysłana - 20 kwiecień 2008 17:29      [zgłoszenie naruszenia]

bardzo madra odpowiedz jak na zadane przezemnie pytanie^^

greku_806
Doctor RR
 Wysłana - 20 kwiecień 2008 17:40      [zgłoszenie naruszenia]

nie moja wina ze zadajesz tak glupie pytania, przepisow nie znasz?

Live to Ride
Ride to Live ©®

Dark_11
 Wysłana - 20 kwiecień 2008 18:18      [zgłoszenie naruszenia]

moze ty nie rozumiesz pytania?? a jakbym na terenie parkingu supermarketu przekroczyl predkosc 10km/h jak jest zakaz to moge mandat dostac?? NIE!. przeczytaj dobrze pytanie a potem udzielaj odpowiedzi

donpatricc
 Wysłana - 21 kwiecień 2008 12:35      [zgłoszenie naruszenia]

Tzn ogólnie na terenie parkingu niby nie można dostać mandatu, ale jak np dojdzie do stłuczki, to policja normalnie będzie rozważała , kto miał pierwszeństwo itd...

Codo znaku, to Ci nie powiem, bo nie wiem...

Wiem , tylko, że znajomy ma przed blokiem wykupione miejsce. Kolo mu swoim autem stanął. Nie wzywali straży bo myśleli, ze się zmyje, ale auto satło kilka dni. Wezwali straż, to powiedzieli, że teren prywatny i nie mogą go odholować. I dopiero znajomy wyczaił kolesia i go dorwał...
Dziwne mamy prawo. Jakby mi ktoś na podwórko wjechał, to też niby straż nie może mi pomóc?

A inna sprawa, że nawet jak mandatu nie dostaniesz, to z czasem albo lusterka stracisz, albo lakier będzie miał ubytki, nie wspominając o minach tych sąsiadów

Dark_11
 Wysłana - 21 kwiecień 2008 13:43       [zgłoszenie naruszenia]

lusterka to raczej nie, bo normalni ludzie ktorzy troche mysla nie robia problemow z tego powodu. ci co ciagle maja problemu to typowe mohery po 60 ktorzy nie maja co robic. co gorsze czepiaja sie tylko mojego samochodu bo widza ze rejestracja nie z wroclawia.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Mozna parkowac czy nie??

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL