| Autor |
"Mrygajace Radio" |
|
|
D N K
|
|
Wysłana - 18 wrzesień 2008 21:37 | zgłoś naruszenie regulaminu
Siema. Kolega mi pozyczyl i zalozylem do mojej Vectry skrzynie basowa Magnata i wzmacniacz buszmena(czy ch0j wie jak sie zwie).
I mam problem bo jak podglosnie muze to mrygaja przyciski na radiu wraz z rytmem basu. Lipa jest tez z podswietleniem zegarow gdy wlaczam swiatla mijania to cala stacyjka sie lekko przygasza a jak z powrotem zmienie na pozycje to wraca do normalnej intensywnosci. W dodatku jak podglosnie prawie do maxa to radio sie wogole wylacza:/
Przed podlaczeniem tego zestawu nie mialem zadnych problemow z akumulatorem.
Wiecie jaka jest przyczyna tych klopotow?
| |
|
 |
|
|
|
smuk
|
|
Na odpalonym silniku to samo ??
Może pomógłby kondensator 1F podłączony równolegle do zasilania wzmacniacza. |
 |
|
|
|
D N K
|
|
Tak na odpalonym. Jesli silnik nie pracuje staram sie nie sluchac raia. Drogi jest taki kondesator? |
 |
|
|
|
smuk
|
|
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Podaj co za sprzęt masz. Faktycznie kond 1F powinien pomoc ale zamiast tego toxica wziąłbym niebieskiego Dietz'a.
 |
|
|
|
smuk
|
|
Serekkox
Tez byłbym za Dietz'em, a toxica podałem tylko jako przykład ;) |
 |
|
|
|
D N K
|
|
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
Mialem kiedyś podobnie ze mrygaly mi przyciski w radiu a przy glosniejszym sluchaniu wylaczalo sie.
Okazało się ze kabel masowy do radia bym w pewnym miejscu rozcięty i połączony przez wtyczkę. Po oczyszczeniu wtyczki z rdzy i ponownym podłączeniu problem znikł.
Spróbuj czy światła od samochodu przygasają. Stan przy jakiejś ścianie i rozkręć radio na max. Jeżeli światła tez przygasają to tylko kondensator rozwiąże sprawę
Ale najpierw sprawdziłbym połączenie masy z karoserią.
 |
|
|
|
D N K
|
|
Konkretna odpowiedz, SOG of corse.
Kabel z masa jest umieszczony pod kanapa tynego siedzenia, mozliwe, ze trzeba bedzie zmienic jego miejsce.
A ze swiatlami zaraz sprawdze.
Jesli problem nie zniknie i wymienie podswietlenie licznika na diody LED, to sie nie popala?
A tak wogole ten buszmen to smiech na sali, moj kolega wydal na to gowno kupe kasy i teraz pluje sie w brode.
|
 |
|
|
|
serekkox
|
|
PZAA
|
|
|
|
|
D N K
|
|
Jesli problem nie zniknie i wymienie podswietlenie licznika na diody LED, to sie nie popala? |
 |
|