FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 301 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
NAGRZEWNICA 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "NAGRZEWNICA"   

glowa892
 Wysłana - 23 grudzień 2009 17:29        | zgłoś naruszenie regulaminu

Chciałem z góry przeprosić za zamieszczenie mojego pytania w tym dziale jednakże nie znalazłem odpowiedniego forum. Ostatnio do warsztatu nabyłem nagrzewnice na olej opałowy bez odprowadzania spalin. dopiero dziś zaczeliśmy sie zastanawiać gdzie podziewaja sie spaliny z tego urzadzenia! Nagrzewnica to MASTER B 360 ,100 KW spala 10 l opału na godzine. szukałem odpowiedzi w necie i nigdzie nie znalazłem . moze mi ktoś wyjaśnic co sie dzieje z taka ilościa spalin?? jeszcze raz przepraszam ze pisze na Tym forum.

glowa892
 Wysłana - 6 styczeń 2010 18:35      [zgłoszenie naruszenia]

widze ze nikt za bardzo nie może mi pomóc... a ja nadal codziennie w warsztacie właczam nagrzewnice i .. zachodze w głowe...

smuk
 Wysłana - 6 styczeń 2010 23:27      [zgłoszenie naruszenia]

Tez mnie to interesuje. Myslalem, ze moze spaliny sa z powrotem odprowadzane do komory spalania zamiast na zewnatrz, gdzie sa spalane razem z paliwem,ale nie wiem czy moje domysły sa słuszne. Jak sie dowiesz to koniecznie daj znac. Ja ze swojej strony popytam ludzi którzy moga wiedziec. Jak sie czegoś dowiem,również tutaj napisze ;)

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 7 styczeń 2010 07:58      [zgłoszenie naruszenia]

Ja ostatnio widziałem z odprowadzeniem spalin
Ale wiem, że są i takie bez odprowadzanie, to działa może też tak jak i te piecyki gazowe.

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

glowa892
 Wysłana - 7 styczeń 2010 17:20      [zgłoszenie naruszenia]

byłem w serwisie i sklepie gdzie ja kupiłem i .. nic nikt nie umie mi tego wyjaśnić, pytałem po znajomych i dałem im niezłego klina. Bede dalej próbował sie dowiedzieć. wczesniej stała u mnie taka stara miała 46 KW i miała odprowadzenie spalin , kopciła na zewnatrz jak cholera. a ta ma 100KW i nic. Gdyby któryś z was coś wiedział nawet domysły dawajcie znać !

glowa892
 Wysłana - 7 styczeń 2010 17:22      [zgłoszenie naruszenia]

smuk swoja droga z chemii dobry nidy nie byłem ale czy jest możliwość spalenia takiej ilości spalin? nie wiem czy to fizycznie możliwe. nie ma zadnego filtra bo myślałem ze moze sa jakoś neutralizowane i gdzieś zbierane ale nie...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 8 styczeń 2010 09:24      [zgłoszenie naruszenia]

Napisz maila do producenta

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

glowa892
 Wysłana - 8 styczeń 2010 11:36       [zgłoszenie naruszenia]

a wiesz ze to dobry pomysł. poszperam moze znajde jakiś adres. moze nie do producenta ale dystrybutora w polsce. jak coś dam znać

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

NAGRZEWNICA

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL