FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 15946 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Nabijanie klimatyzacji 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Nabijanie klimatyzacji"   

Bin Laden
psuja zawodowiec
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 20:36      [zgłoszenie naruszenia]

dokładnie tak, klima działa w systemie 0/1.

Thomy
 Wysłana - 17 czerwiec 2007 23:26      [zgłoszenie naruszenia]

A powiedz mi jak jest z obrotami silnika, im większe obroty tym sprężarka bardziej chłodzi więc jak jest skonstruowane żeby temperatura nie wahała się w zależności od obrotów?

Frenk15
 Wysłana - 24 kwiecień 2010 20:38      [zgłoszenie naruszenia]

Ostatnio wszyscy ziomale przekonywali mnie, że z klimy normalnie wycieka czynnik.
A to zwykłe kłamstwa.
Samochód ma 6 lat kupiłem zestaw xado do napełniania za 60zł
[sklep-xado.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=156&category_id=64&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=1]

Sprawdzam a tu wszystko w porządku ciśnienie jak powinno być temperatura w wywiewie tak samo. Jak podano w dokumentacji zdjęcie z dokumentacji [chomikuj.pl/Frenk15/Wyciek+zdj*c4*99cia].

Tak więc ziomale kłamią jak z nut jak nic nie było grzebane to nie wycieka to sprawdzić sobie można takim zestawem i ewentualnie dolać czynnika.

A jak bym pojechał do serwisu klimy to tak jakbym poszedł do burdelu zamoczyć.
Maszyna profesjonalna Bosza (Tak jak wysoka dziwka) tylko jeździły na niej bryczki Z Klimą zalaną moczem bo według tych ziomali to mocz na wszystko pomaga.

Hi to ja Franek

Thomy
 Wysłana - 24 kwiecień 2010 21:10      [zgłoszenie naruszenia]

A czemu w samochodzie przy układzie klimatyzacji nie ma manometru wtedy można by było samemu sprawdzić czy jest konieczność nabijania klimy czy nie bo jak się pojedzie do serwisu to za każdym razem będą kasować

Frenk15
 Wysłana - 25 kwiecień 2010 19:33      [zgłoszenie naruszenia]

No cóż w samolotach a nawet ciągnikach to nap jest ciśnienie oleju i jak spada to widać a nie dopiero kontrolaka się zapali jak się cały olej wyleje. Ale jak by naładowali tyle liczników co w samolocie to koszty a poza tym jak by blondynka wsiadła to by się nie połapała co do czego i by dostał hopsla.

Inne liczniki też jak naprzykład boost pressiure, czy podciśneinie vacum, ciśnienia w klimie i mnustwo innych.

Na zachodzie w bardziej normalnych krajach tam gdzie sprzątaczkę stać na samochód to się korzysta z serwisów, i nikomu nie trzeba całego pulpitu wskaźników. A jak coś bardziej siądzie to polak kupi i część kasy się zwróci. Poza tym jest to działanie na rzecz serwisów bo z czego by się utrzymały. Przecież ceny samochodów już więcej nie wyśrubują a zyski i tak mają liche bo ich banki obsiadły jak pijawki.

Hi to ja Franek

faciak
 Wysłana - 6 maj 2012 23:21       [zgłoszenie naruszenia]

Perfid napisał: Witam. NIe wiedziałem gdzie zadać to pytanie więc postanowiłem je zamieścić tutaj: czy zna ktoś jakiś warsztacik w Warszawie gdzie nabijają klimę? Mam Pontiaca Grand Prix '91 z klimą a nie wiem za bardzo gdzie się zgłosić i ile może to kosztować:(
Z góry dzięki za pomoc

Jedź do Perfect Climy na Targówek. Nie tylko Ci nabiją klimę, ale i zrobią gruntowny przegląd (a pewnie się przyda :P) Za całość zapłacisz coś koło 200 zł, więc źle nie jest :P Jak dojechać itp. na stronie [perfectclima.pl/]

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 3 strony.   poprzednia

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nabijanie klimatyzacji

Strony: 1 2 3

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL