FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 808 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Nagłośnienie Mazda 626 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Nagłośnienie Mazda 626"   

daamiian
 Wysłana - 14 grudzień 2008 18:15        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam wszystkich! Otóż moj problem. Mam zamiar nagłosnic mazde 626 hatchback. znaczne od tego jakiej muzyki słucham jest to dance, techno, troche hip hop.. uwielbiam bass :):) chyba mnie rozumiecie.Lubie czysty dziwek bez zadnych pierdzen i tego typu szumach.cały zestaw chce zbudwac od podstaw. Moja propozycja wyglada nastepujaco:
Jednostka sterująca: Pioneer DEH-6000UB koszt mniej wiecej 590 zł
Głośniki przód(odseparowane): System Hertz DSK 165 koszt koło 250 zł
Wzmacniacz: Magnat RX 44 4-kanałowy koszt 460zł
Suboofer: JBL GTO1204BP Jesli chodzi o sub to tylko w zabudowie band-pass :) (głeboki bass) cena 560 zł
dochodza do tego dystanse na przód i tył bo orginalny rozmiar to 5x7" , z tyłu chce zamontowac jakies głosniki niskotonowe(kickbass) ktore podłączone beda do radia pozostałe głosniki do wzmacniacza :)... I tak własnie mam wątpliwośc co do wzmacniacza czy "pociągnie" tą skrzynie basową..?? i pytanie czy starczą kable zasilajace wzmacnacz o przekroju 20 mm2 czy wieksze dla pewnosci i jaki bezpiecznik??
Jesli ktos w tej cenie ma inne propopzycje prosze je napisac. bede bardzo wdzieczny za wszelkie podpowiedzi i uwagi..
Z góry dziekuje:)

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 grudzień 2008 16:56      [zgłoszenie naruszenia]

Witam.

Źle kombinujesz. Zestaw przedni + sub wystarczy. Nie potrzeba głośników w tylnych drzwiach a tym bardziej na półce.

Radio wykombinowałeś dobre. Zestaw przedni - wiele osób w tym ja nie wytrzymuje słuchania ich przez dłuższy czas ze względu na za***iście ostra górę. Proponowałbym na początek zabawy Helix Dark blue 62 lub u-dimension el-6.

Oczywiście najpierw musisz odpowiednio przygotować drzwi. Bez tego nie ma sensu zmieniać głośników. Poczytaj w necie o wygłuszeniu drzwi. Jest tez wiele foto relacji

Wzmacniacz tez słaby wybrałeś. Jeżeli w grę wchodzą używki to podaj kwotę a znajdę coś wartego uwagi. Jest fajny na allegro u-dimension RM V41.

Co do suba. Tez można wybrać coś lepszego niż JBL. Rzadko która obudowa band-pass zagra Ci w szybkim bicie. Lepiej zwykła zamknięta. Pomijając fakt ze wykonanie obudowy band-pass jest bardzo trudne a dla osoby bez doświadczenia wręcz niewykonalne to jeszcze niewiele subów jest przystosowanych do grania w tego typu obudowie.

Kable 20 powinny starczyć w zupełności

Podsumowując:
1. Radio OK.
2. Wygłuszyć drzwi.
3. Kwota na wzmak i suba i czy mogą być one używane

Daje SOG'a za poprawnie założony temat co jest tutaj rzadkością

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

daamiian
 Wysłana - 16 grudzień 2008 20:55      [zgłoszenie naruszenia]

Hmm nie che wkłądac głośników na półke bo to wicha ..Ale dalczego nie w tylnich drzwiach?? wydaje mi sie ze ulepszy to scene muzyczną..
Tak wiec suboowef do 600 zł i raczej nie chciał bym uzywanych chyba ze naprawde natrafiłą by sie okazja na dobra sztuke.wzmacniacz zas chciałbym podpasowac pod suba wiec nie wiem mysle ze fo 500 zł. moze i żle mysle i dlatego prosze o takie uwagi jak twoje . za co bardzo dziekuje!! A jesli nie zamontował bym gwizdków z systemu hertza tez grały by tak wysoko?? chciałbym zeby dzwiek był czysty.. :)A jeszcze co do suba to wiem ze ta obudowa nie pociagnie szybkiego basu.. Ale za to bass bedzie bardzo głeboki co bardzo uwielbiam..:) Cały ten zestw nie bedzie juz w przyszłosci modernizowany wiec chciałbym zeby sprzet był w miare mozliwosci długo grajacy wiem ze to nie jest takie proste za te pieniądze ale...haha

serekkox
PZAA
 Wysłana - 16 grudzień 2008 21:38       [zgłoszenie naruszenia]

Pogorszy to scenę

Wpisz w necie Polski FAQ Car Audio by Nazar i poczytaj. Wyjaśni Ci on wiele podstawowych kwestii

Daruj sobie te Hertze na przód. Naprawdę nie warto

Co do suba to zamiast band-pass może być bass-reflex i tez będzie rzucało mięsem

Moja propozycja:
[http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,230,237&kid=237&pid=1528]

Do tego niestety musisz wydać dodatkowe 200zł na obudowę Chyba ze masz trochę zdolności manualnych to sam zrobisz Ja moge najwyżej policzyć objętość jaka jest zalecana i strojenie

Wzmacniacz :

Jak dozbierasz trosze i kupisz ten to nie będziesz żałować. Możesz w necie poczytać trochę na jego temat
[http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,18,184&kid=184&pid=1005]

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Nagłośnienie Mazda 626

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL