Witam. Tata kupił sobie drugi samochód i chce bym był jego współwłaścicielem. Mam 17lat, a tata wychodzi z założenia, że jeśli zarejestruje auto też na mnie, to będzie mi już leciały lata bezwypadkowej jazdy a co za tym idzie zniżka. Czy jest to możliwe? Pozdrawiam;)
plan JDM...
powinna byc umowa z ktorej wynika ze jestescie wspolwlascicielami, czyli umowa sprzedazy samochodu na was obu lub umowa darowizny czesci samochodu na ciebie
z nią trzeba pójść do urzędu skarbowego, zeby dostac pieczatke o podatku od darowizny a potem do wydzialu komuniakcji zeby zarejestrowac samochod
Zmieniony przez - PanMarcin w dniu 2008-04-12 19:25:37
plan JDM...
Nie opłaca się to w dzisiejszych czasach.
Tato będzie miał za Ciebie -25% na to auto.
Poza tym zniżki wcale Ci nie będą już "leciały" bo jakiekolwiek zniżki można osiągnąć po ukończeniu 25 roku życia... Przepisy się zmieniły jakiś czas temu i już nie jest tak kolorowo jak było, a szkoda.
Pzdr.