| Autor |
"Niskie obroty bo odpaleniu" |
|
|
SSszymon
|
|
Wysłana - 18 grudzień 2008 20:42 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam, Panowie przy odpalaniu auta łapie niskie obroty, tj na obrotomierzu około 3-5 tys i trwa to chwile i obroty stabilizują się na około 5000 obr/min (w ogóle jakoś mało, nie sądzicie?). Dziś nawet z tej okazji, że takie niskie obroty przy odpaleniu mi zgasnął. Muszę go lekko gazować bo czuję, że znowu zgaśnie. Co może być przyczyną? Może pompa paliwa za mało go wlewa przy starcie? Nie mam pojęcia. Silnik 2.0 8V bez gazu.
| |
|
 |
|
|
|
kwiatula16
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
Podobno był wymieniany niezbyt dawno, ale nigdy nic nie wiadomo. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
na wolnych na jalowym jest 5000 ??? ja bym poiwedzial ze to bardzo bardzo duzo - moze chodzilo ci o 500 ? |
 |
|
|
|
SSszymon
|
|
Aa sory, jasne że 500 obrotów, a początek 300-500. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
Teraz przyjrzałem się dokładniej, jak pojeżdżę te minute i stanę to obroty na jałowym stoją na 700, a zaraz po odpaleniu około 500 i właśnie falują 300-500. |
 |
|
|
|
FARINELLI
|
|
zbyt ogólny opis. stawiam ze jak zapalisz silnik jaby nie chce wejśc na obroty dopier wchodzi jak dłuzej pochodzi lub jak troch pogazujesz. stawiam ze chodzi na 3 garach
|
|
Pablos9999
|
|
Sprawdz filtr paliwa, moga byc popekane przewody paliwowe i lapie lewe powietrze. |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
Na zimnym, np pierwsze odpalenie rano - cudo. W ogóle chyba się autko wystraszyło bo od założenia tematu nie ma z nim problemu  |
 |
|