| Autor |
"Nowa fiesta - coś dla kobitek ;-)" |
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Wysłana - 18 marzec 2008 12:20 | zgłoś naruszenie regulaminu

Jako, ze na forum pojawiła się jedna kobitka i w tym miesiącu mieliśmy dzień kobiet, wspomnę, że w Genewie ford po focus'ie i ładnym mondeo zaprezentował kolejną nową odsłonę swojego modelu - FIESTY.
Wygląd ma dosyć dziwny moim zdaniem, ale to nie nam oceniac jego walory stylistyczne. Ode mnie to tak - ten środek utrzymany w klimatach "transformers", przód dosyć ciekawy, agresywny - drapieżny - mi się kojarzy z żabą na bombie , natomiast patrząc na linię boczną jak dla mnie tam nic nie pasuje do siebie ale faceci ponoć gustu nie maja więc nie mnie to oceniać
A teraz info dla facetów, bo kobitki to tak interesuję jak wyniki naszej ekstraklasy czy walki w kisielu czyli SILNIKI to tak: zaczyna się od 1,25ccm mającego od 60 do 80km kolejnym motorkiem jest 1,4 - 91KM dostępny tez będzie nowoczesny silniczek ze zmiennymi fazami rozrządu o poj 1,6ccm i mocy 115KM który będzie pewnie ładnie ciągnął ta żabę robiąc z niej ładnego po******lacza. Dostępne też będą dieselki 1,4TDCi - 68KM oraz 1,6TDCi - 90KM.
Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2008-03-18 12:21:20
 |
|
|
|
greku_806
|
|
|
|
|
|
|
shuttle
|
|
|
|
|
marlenka25
|
|
a właśnie bo to auto chyba właśnie wchodzi po Poslki - ktoś już może miał okazję się przejechać?? |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
jeszcze nie ale mozliwe ze za jakis czas -nasza firma sporo ich kupuje. jezdzilem poprzednia i uwazam ze byla to tragedia ... |
 |
|
|
|
marlenka25
|
|
oo, a dlaczego? ta nowa wersja wydaje się mieć wszystko na miejscu. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
tak na zjeciach wyglada swietnie - poprzednia z zewnatrz nie wspominam bo kazdy widzial , natomiast w srodku po prostu tragedia - tutaj na zdjeciach srodek wyglada bardzo ladnie (ale to pewnie jakas najbogatsza wersja) w poprzedniku byl strasznie szary i twardy plastik a mieszek od zmiany biegow to taki gumowy kolnierz jak w autobusie , silnik 1.2 to wiadomo zaden demon predkosci a przy wlaczonej klimatyzacji to juz w ogole nie wiem czy 120 pojedzie. do miasta i dla kogos kto nie wymaga duzo jesli chodzi o dynamike sie jak najbardziej nada ale dla kogos kto chce czegos wiecej od auta- jakiejs namiastki komfortu , radosci z jazdy - absolutnie odpada ...
p.s. teraz mi sie przypomnialo - po przejazdzkach nowym fokusem powiem ze ten plastik aluminiowy ktorego na zdjeciu jest sporo budzi we mnie strasznie negartywne odczucia i kojarzy z kalkulatorem srbrnym za 5 pln ...
Zmieniony przez - Ygor w dniu 2008-11-07 11:58:18 |
 |
|
|
|
marlenka25
|
|
dzięki. wiadomo, że bez jazdy próbnej i obadania auta na żywo się nie obejdzie, bo zawsze na zdjęciach wszystko wygląda super ekstra, a w rzeczywistości może byc inaczej... :( |
 |
|
|
|
orchid666
|
|
AliBabus ja sobie nie życzę, ja bym wcale nie chciała jeździć takim popychadłem o przyspieszeniu wózka widłowego
a tak serio dla mnie Fordy to straszna tandeta, przynajmniej te w których miałam (wątpliwą) przyjemność siedzieć - Focus czy Fiesta właśnie. Nowa może i fajnie z zewnątrz wygląda, ale takie wrażenie sprawiają (jak sądzę) głównie mocno wyshopowane zdjęcia i dobre oświetlenie. |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
dodam jeszcze tylko ze jezeli wybierzesz sie na jazde probna to jezeli sie da popros o auto mozliwie najblizsze wersji na ktora cie stac - czesto jest tak ze w salonach czy na jazdy probne wystawiaja auta ladnie wyposazone , z lepsza tapicerka , itd itp i auto ci sie spodoba , a potem jak odbierzesz swoje to bedzie rozczarowanie... a tak wogole to proponuje auto starsze ale lepiej wyposazone i np klase wyzej - zapraszam do dzialu z poradami - zawsze mozesz zapytac |
 |
|
|
|
orchid666
|
|
poza tym trzeba pamiętać, że kupując auto z salonu ono traci na wartości już w momencie wyjazdu z salonu. |
 |
|