FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 409 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
OC, pewien problem. 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "OC, pewien problem."   

SSszymon
 Wysłana - 17 październik 2008 18:24        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, mam dość skomplikowany (przynajmniej dla mnie) problem.

Otóż, sytuacja jest taka: kupiłem samochód w lipcu, z OC (i AC) ważnym do września. Nie przepisałem ubezpieczenia na siebie, mało tego początkiem października sobie o tym ubezpieczeniu przypomniałem. Umowa nie została wypowiedziana. Dnia 12 września wygasła ważność polisy. Ale słyszałem, że gdy umowa nie jest wypowiedziana jest automatycznie przenoszona na kolejny rok (tylko ubezpieczenie obowiązkowe, czyli OC). Czyli na logikę OC mam teraz ważne. Ale nie mam potwierdzenia, tego papierka, którego żąda policja podczas kontroli. I moje pytanie: czy po jakimś czasie Generali (bo tam jest ubezpieczony samochód) zażąda wpłaty za obecny rok od osoby od której kupiłem auto? Jeśli tak to kiedy? Skąd skołować to potwierdzenie ważności polisy OC?

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 18 październik 2008 00:02      [zgłoszenie naruszenia]

Generali zażąda od ciebie tej kasy-bo równolegle jak ty kupujesz samochód i musisz sobie przekalkulować ubezpieczenie lub z niego zrezygnować ,właściciel poprzedni zgłasza w ubezpieczalni że pozbył sie samochodu i rezygnuje z ubezpieczenia i on jest czysty wiec wtym przypadku jesteś odpowiedzialny za wszystko ty-w tym momencie ja bym poszedł do Generali i sie spytał jak wygląda sytuacja bo teoretycznie powinieneś zapłacić za OC (+może jakieś odsetki) i dostać normalnie papier,ale nie jestem pewien więc tak jak mówie-na twoim miejscu poszedł bym do nich i sie upewnił!

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

SaMmAeL
 Wysłana - 20 październik 2008 12:09      [zgłoszenie naruszenia]

.

Zmieniony przez - SaMmAeL w dniu 2008-10-20 12:11:08

FARINELLI
 Wysłana - 29 październik 2008 00:29       [zgłoszenie naruszenia]

możesz nie płacić teraz. Natomiast będziesz musial to zrobić najpoźniej 1 dzien przed końcem polisy jednak zeby nie placić kary będziesz musiał zapłacic wszystkie zalegle skladki zeby była ciąglość i odsetki ok 10-13%. to tyle

sprzedam nowe amortyzatory tył Monroe Renault 19, Toyota Corolla, Ford Festiva/Mazda 121-przód, Sachs-BmwE24/E

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

OC, pewien problem.

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL