FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 422 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
OC w Link4 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "OC w Link4"   

oSSk
 Wysłana - 22 październik 2008 03:52        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, kupiłem samochód z ważnym ubezpieczeniem w Link4. Po wysokości składki widzę, że poprzedni właściciel miał całkiem pokaźną zniżkę, bo gdybym ja chciał ubezpieczyć to auto musiałbym zapłacić ok. 1.800 zł. więcej. :/

No ale do rzeczy. Pytanie brzmi, czy mogę korzystać z tego ubezpieczenia, tzn. jeździć na jego mając przy sobie umowę kupna-sprzedaży? Czy muszę zgłosić to w firmie i przerejestrować polisę na siebie? Tylko czy wtedy będę musiał dopłacać różnicę - w różnych firmach i na różnych forach widzę różne informacje, więc może ktoś korzysta(ł) z Link4 w podobnej sytuacji?

A może lepiej jeździć na jego, z umową kupna-sprzedaży i w razie czego strugać wariata, że nie wiedziałem o konieczności przerejestrowania (w ogóle jest taka konieczność?) polisy na siebie? Jakie mogą być tego konsekwencje?

Proszę o dość pilną odpowiedź i z góry dziękuję, pozdro! :)

SaMmAeL
 Wysłana - 22 październik 2008 09:47      [zgłoszenie naruszenia]

Ja jezdzilem na ubezpieczeniu i dowodzie poprzedniego wlasciciela ale sie z nim dogadalem i wiem ze w dniu zakonczenia polisy on rezynguje z polisy i musze ubezpieczyc na siebie. U Ciebie to raczej nie przejdzie bo w moim wypadku to byl ktos z rodziny

renegat44
S8-R1
 Wysłana - 22 październik 2008 11:46      [zgłoszenie naruszenia]

Ubezpiecz normalnie ,bo strugać to możesz ale do momentu aż coś sie niestanie a wtedy to już ciebie wystrugają

ZAWSZE WALCZ Z UŚMIECHEM :-))

oSSk
 Wysłana - 23 październik 2008 01:43      [zgłoszenie naruszenia]

Ziomek jest w porządku, więc pewnie bym się z nim dogadał, tyle, że on sam prawie 2 lata jeździł na dowodzie pierwszego właściciela pojazdu, a miał jedynie swoje OC. Takie przypału to już robić nie będę. ;)

1kazek
 Wysłana - 30 październik 2008 14:06       [zgłoszenie naruszenia]

Na ubezpieczeniu poprzedniego wlasciciela mozesz jezdzic przez 30 dni tak mowia przepisy.W tym okresie masz czas na przerejestrowanie pojazdu.Jezeli tego nie zrobisz a poprzedni wlasciciel zwroci sie z prosba o zwrot pieniedzy z ubezpieczenia to w tym przypadku jezdzisz bez OC i wrazie czego masz potem klopot.Chyba,ze dogadsz sie z poprzednim wlascicielem,ze w umowie nie wpiszesz daty zawarcia umowy kupna sprzedarzy,ale ktory z wlascicieli sprzedajacych auto zgodzi sie bys jezdzil na jego konto bo wrazie jakiej kolwiek stluczki cz wypadku z twojej winy on traci zniszki.A po trzecie po sprzedazy auta ma 30 dni na zgloszenie w wydzialoe komunikacji na zdjecie pojazdu z ewidencji.

Pozdrawiam - Kazek

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

OC w Link4

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL