| Autor |
"OMEGA B 2.5 TD 95' 130KM VS. BMW 318i 1.8 z 92' 115KM" |
|
|
Karol 1.8
|
|
Wysłana - 13 marzec 2009 09:58 | zgłoś naruszenie regulaminu
Mam dylemat,mam nadzieje ze podpowiedzie,Omega czy jednak poczciwa Betka?Omega dobrze wypasiona ale jednak jest to opel a bemka ma to "cos" i podstawowa opcja w wyposazeniu
| |
|
 |
|
|
|
Ygor
|
|
rozumiem ze to E36 ? ale czy coupe czy compakt czy moze sedan ? o ile mi wiadomo silnik omegi to konstrukcja BMW ale moge sie mylic ... |
 |
|
|
|
Karol 1.8
|
|
zgadza sie to E36 w sedanie,dodam ze chodzi mi o zamiane a posiadam Bemke |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
hmmm w sumie nie wiem co ci doradzic bo sam bym zadnego z tych aut nie kupil , E36 zle mi sie kojarzy i Omega rowniez - taka tania limuzyna dla mlodych bandziorkowych ... ale masz dwie strony :
zwyklego sedana z w miare duzym silnikiem o srednich osiagach , oraz limuzyne z dieslem - osiagi pewnie ciut lepsze , a spalanie takie samo a nawet nizsze , no i jak sam mowisz przepasc jesli chodzi o wyposazenie - i w moim przypadku to by chyba zadecydowalo ... nie jezdzilbym samochodem bez klimy itd tylko po to zeby byla to bejca ... a omega to taki statek juz troche , plyniesz na lajcie itd itp |
 |
|
|
|
kwiatula16
|
|
2.5 tds w omedze to najgorszy silnik jaki wsadzali do opli
Zdecydowanie! |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
a czy to nie jest silnik BMW ? |
 |
|
|
|
kwiatula16
|
|
Jest! |
 |
|
|
|
kwiatula16
|
|
Z tych dwóch brałbym omegę, ale zdecydowanie nie w tym silniku. Jak zależy Ci na mniejszych kosztach to weź 2.0 w gazie i będzie po taniości.
E36 fajne auto, ale Będziesz Miał Wydatki
Reasumując dla mnie wygrywa omcia. |
 |
|
|
|
Karol 1.8
|
|
Silniki 2.0 w omedze to jak dobrze gdzies czytalem sa jednymi z bardziej awaryjnych no i inst.gazowa,nie jestem zwolennikiem "gazowania" silnikow.Pozatym podejzewam ze ta z silnikiem 2.5poj. w dislu jest mniej oszczedna od betki z 1.8,betka jak spali mi 8L/100km to juz na prawde musze dac jej do wiwatu w trasie.Jedyne co mnie kusi w omedze to wyposazenie czego brakuje w moim modelu BMW.Do tej omegi bym musial wwalic z 1000zl aby funkcionowala jak nalezy a swoje auto mam juz obiezdzone i wiem ze nie zrobi mi wiekszej niespodzianki w skarbonce.Druga sprawa to ceny BMW a Opla sa rozne i to w granicach nawet 2 tys zl.Tak wiec nadal nie wiem zamieniac czy zostac przy swoim... |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
Jak masz dobre auto to nie ma co zmieniać, jeżeli nie miał bym nic to wział bym omege ale jeśli miał bym sprawdzoną bume to bym ją zostawił i ew. za rok bym zmianił na coś już lepszego i młodszego
|
|
kwiatula16
|
|
Dokładnie j.w, a co do 2.5tds i 2.0 to nie ma co porównywać. Pierwsze słyszę o awaryjności tej drugiej jednostki, bo 2.5 tds wszyscy znają i nie polecają bo to po prostu shit!
|
 |
|