FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 348 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Od czego zaczac?? :/ WAZNE :) 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Od czego zaczac?? :/ WAZNE :)"   

Tuptuss
 Wysłana - 17 grudzień 2009 13:48        | zgłoś naruszenie regulaminu

Siemka
MAm takie pytanko do was i prosil bym o szybka odpowiedz...
Mialem dzisiaj rano wypadek kobieta wjechala mi w tyl i niewiem od czego teraz zaczac czy jechac odrazu do mechanika czy co?? Prosze o jakas porade z gory Dzieki

Ygor
 Wysłana - 17 grudzień 2009 13:53      [zgłoszenie naruszenia]

spisaliscie oswidczenie ze Pani sie przyznaje do spowodowania kolizji ? jesli tak to musisz miec jej numer polisy OC i wiedziec u jakiego ubezpieczyciela zostala zawarta , kontaktujesz sie z ubezpieczycielem w celu zgloszenia szkody a nastepnie jej zlikwidowania a potem to juz mechanik/lakiernik - masz do wyboru zalatwienia sprawy bezgotowkowo oraz na tzw kosztorys - wowczas rzeczoznawca oglada fure wycenia koszt naprawy i przelewa ci kase

Tuptuss
 Wysłana - 17 grudzień 2009 20:40      [zgłoszenie naruszenia]

No jakos poszlo jutroma niby przyjechac rzeczoznawca zobaczymy co powie...
Dlugo sie nacieszylem autkiem hehe...
A jak po wycenie szkod niestarczy pieniedzy tych co on mi da??

Ygor
 Wysłana - 18 grudzień 2009 08:06      [zgłoszenie naruszenia]

to piszesz odwolanie , ewentualnie jak juz zrobisz a wyjdzie wiecej to dolaczasz rachunki i powinni ci doplacic ... spoko , ja ostatnio mialem dzwonka 3 dni po zakupie

rejent2
 Wysłana - 18 grudzień 2009 20:44      [zgłoszenie naruszenia]

dołacze się do tematu i z ciekawości spytam jak to wyglada z tym załatwieniem sprawy bez gotówkowo? dzwonie do nich i mównie że chce sprawe załatwić bez gotówkowo tzn że oddaje auto do naprawy i oni płaca bezpośrednio mechanikowi tak?

Tuptuss
 Wysłana - 19 grudzień 2009 08:44      [zgłoszenie naruszenia]

ja sie wgl na tym nieznam ale dzieki wam chlopaki za pomoc ogolnie forum jest super ;]
Dzisiaj ma niby rzeczoznawca byc wiec zobaczy sie jak to bedzie :D

Tuptuss
 Wysłana - 21 styczeń 2010 19:18      [zgłoszenie naruszenia]

Sory ze odswiezam...
Lecz mam pRoblem warsztat mi naprawil samochod lecz jak pojechali nim na przeglad samochod go nie przeszedl i co ja w takiej sytuacji mam zrobic?? auto potrzebuje kilku napraw i niewiem czy w tej sytuacji naprawa idzie z mojej kieszeni??
Z gory dzieki za odp

rejent2
 Wysłana - 21 styczeń 2010 22:43      [zgłoszenie naruszenia]

To chyba zalezy z jakiego powodu nie przeszło przeglądu jak oni coś z partolili z tym co naprawiali to chyba muszą to poprawić, jak jest coś do zrobienia a nie miało to nic wspólnego ze szkodami powstałymi podczas wypadku\kolizji to pokrywasz koszty osobiście. A w przypadku gdzie dalsze szkody są powstałe po wypadku\kolizji musisz się odwołać od poprzedniej decyzji bo był zle wykonany kosztorys i powinien ponownie przyjechać rzeczoznawca. Co do tego ostatniego to kiedyś gdzieś czytałem o takim przypadku a co do reszty to pewności nie mam musiał byś się dowiedzieć dokładnie o co chodzi.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-21 22:48:17

Tuptuss
 Wysłana - 22 styczeń 2010 08:27      [zgłoszenie naruszenia]

Acha a to moge go odebrac z warsztatu i sam go se zrobic czy musi to zrobic mechanik ??

Tuptuss
 Wysłana - 12 luty 2010 18:59       [zgłoszenie naruszenia]

Sorki ze odsiezam xD
ale mam znowu pytanko czy jak naprawa auta w warsztacie wyniosla np 6 tys a dostalem od ubezpieczalni 8 to czy ta reszta kasy nie powinieniem dostac na konto lub do reki ??

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Od czego zaczac?? :/ WAZNE :)

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL