Siemka
MAm takie pytanko do was i prosil bym o szybka odpowiedz...
Mialem dzisiaj rano wypadek kobieta wjechala mi w tyl i niewiem od czego teraz zaczac czy jechac odrazu do mechanika czy co?? Prosze o jakas porade z gory Dzieki
spisaliscie oswidczenie ze Pani sie przyznaje do spowodowania kolizji ? jesli tak to musisz miec jej numer polisy OC i wiedziec u jakiego ubezpieczyciela zostala zawarta , kontaktujesz sie z ubezpieczycielem w celu zgloszenia szkody a nastepnie jej zlikwidowania a potem to juz mechanik/lakiernik - masz do wyboru zalatwienia sprawy bezgotowkowo oraz na tzw kosztorys - wowczas rzeczoznawca oglada fure wycenia koszt naprawy i przelewa ci kase
No jakos poszlo jutroma niby przyjechac rzeczoznawca zobaczymy co powie...
Dlugo sie nacieszylem autkiem hehe...
A jak po wycenie szkod niestarczy pieniedzy tych co on mi da??
to piszesz odwolanie , ewentualnie jak juz zrobisz a wyjdzie wiecej to dolaczasz rachunki i powinni ci doplacic ... spoko , ja ostatnio mialem dzwonka 3 dni po zakupie
dołacze się do tematu i z ciekawości spytam jak to wyglada z tym załatwieniem sprawy bez gotówkowo? dzwonie do nich i mównie że chce sprawe załatwić bez gotówkowo tzn że oddaje auto do naprawy i oni płaca bezpośrednio mechanikowi tak?
ja sie wgl na tym nieznam ale dzieki wam chlopaki za pomoc ogolnie forum jest super ;]
Dzisiaj ma niby rzeczoznawca byc wiec zobaczy sie jak to bedzie :D
Sory ze odswiezam...
Lecz mam pRoblem warsztat mi naprawil samochod lecz jak pojechali nim na przeglad samochod go nie przeszedl i co ja w takiej sytuacji mam zrobic?? auto potrzebuje kilku napraw i niewiem czy w tej sytuacji naprawa idzie z mojej kieszeni??
Z gory dzieki za odp
To chyba zalezy z jakiego powodu nie przeszło przeglądu jak oni coś z partolili z tym co naprawiali to chyba muszą to poprawić, jak jest coś do zrobienia a nie miało to nic wspólnego ze szkodami powstałymi podczas wypadku\kolizji to pokrywasz koszty osobiście. A w przypadku gdzie dalsze szkody są powstałe po wypadku\kolizji musisz się odwołać od poprzedniej decyzji bo był zle wykonany kosztorys i powinien ponownie przyjechać rzeczoznawca. Co do tego ostatniego to kiedyś gdzieś czytałem o takim przypadku a co do reszty to pewności nie mam musiał byś się dowiedzieć dokładnie o co chodzi.
Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-01-21 22:48:17
Sorki ze odsiezam xD
ale mam znowu pytanko czy jak naprawa auta w warsztacie wyniosla np 6 tys a dostalem od ubezpieczalni 8 to czy ta reszta kasy nie powinieniem dostac na konto lub do reki ??