FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 135 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Prawo i motoryzacja
Odszkodowanie po kolizji dla współwłasciciela 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Odszkodowanie po kolizji dla współwłasciciela"   

rejent2
 Wysłana - 20 styczeń 2012 14:26        | zgłoś naruszenie regulaminu

W związku ze miałem ostatnio kolizje zgłosiłem sprawę do ubezpieczyciela sprawcy, przyszedł rzeczoznawca i dostałem na konto 670 zł po jakimś czasie dostałem pismo że szkoda wyniosła 1340zł została zrobiona zasada proporcji czyli po połowie dla mnie i dla współwłaściciela. Niżej poinformowali mnie że kwota została zmniejszona z powodu braku dyspozycji wypłaty od współwłaściciela pojazdu. Co w takiej sytuacji mam zrobić żeby odzyskać resztę?

Ygor
 Wysłana - 20 styczeń 2012 14:53      [zgłoszenie naruszenia]

pierwsze co to się z nimi skontaktuj , bo domyślam się że tego jeszcze nie robiłeś ?

rejent2
 Wysłana - 20 styczeń 2012 15:23      [zgłoszenie naruszenia]

no własnie nie wiem czy ja mam się kontaktować czy współwłascieciel, czekam aż przyjdzie i będziemy dzwonić do nich

Ygor
 Wysłana - 20 styczeń 2012 15:29      [zgłoszenie naruszenia]

tak zrobcie , jezeli beda pyszczyc to powiedz ze przy skladaniu dokumentow nikt nie kazal ci skladac dyspozycji i numeru konta dla wspolwlasciciela

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 20 styczeń 2012 17:52      [zgłoszenie naruszenia]

Współwłaściciel niech napisze tobie upoważnienie-dyspozycje wpłaty reszty kasy na Twoje konto i dostaniesz resztę kasy, standard

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

rejent2
 Wysłana - 20 styczeń 2012 23:30       [zgłoszenie naruszenia]

no już wszystko wiem no właśnie albo upoważnienie i dyspozycja wypłaty na moje konto albo współwłasciciel dzwoni i podaję swoje konto, ta druga opcja podobno jest szybsza dzięki za odpowiedz

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Odszkodowanie po kolizji dla współwłasciciela

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL