Co sądzicie o Omedze 3.0 24V 211KM? Mam zamiar zakupić taką w sedanie, rocznik powyżej 1996. Super wyposażenie, łącznie z ESP, ASR, tempomat. Wiem, że spalanie nie należy do najniższych, ale cóż, silnik robi swoje. Podobno osiągi są bardzo przyzwoite, choć nie miałem okazji przekonać się osobiście. Chciałbym skrzynie manualną, ale o taką cholernie ciężko... Wypowiedzcie się, jakie jest wasze zdanie o tym autku.
Omega w silniki 3.0 to jest bardzo odważna sprawa bo spalanie tego auta jest dosc wysokie ale tak jak powiedziałeś dla tego silnika warto . Ogólnie z tego co wiem te auta się spisują bardzo dobrze , mój jeden znajomy miał taka i sobie ja bardzo chwalił za stosunkową bezawaryjność.
Dzisiaj pojeździłem taką, skrzynia automat. W aucie trzeba się zakochać, u mnie to wystąpiło. Gdy będę miał go już w domu, umyję i wrzucę fotki, pozdrawiam!
od grudnia 96 opel ulepszył zabezpieczenia antykorozyjne. Polecam wersje po tym okresie