| Autor |
"Opel Corsa B czy Honda Civic V czy inny ?" |
|
|
Gripen89
|
|
Wysłana - 25 styczeń 2009 11:33 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam Was , chcialbym sie dowiedziec cos wiecej na temat tych samochodów. Który bardziej polecacie , glownie chodzi mi o to aby byl jak najmniej awaryjny oraz czesci w miare tanie.
Patrzylem sobie na allegro i innych stronach z samochodami ceny itp i widze ze za okolo 8tys mialbym Corse B z 1998,99 a te Hondy zostaly zakonczone w 1995..
Chcialbym w niedlugim czasie kupic samochód i kwota maksymalna jaka chce przeznaczyc na samochod to 8tys + oplaty. Mozecie cos poradzic na temat tych samochodow ? Czy moze starac sie szukac czegos innego ?
Pozdrawiam
| |
|
 |
|
|
|
kwiatula16
|
|
Civic V albo Polo III generacji.  |
 |
|
|
|
Gripen89
|
|
Osobiscie tez wolalbym Civic-a ale rocznik 95... troche stary... Warto zainwestowac w 14 latka ? Corse za ta sama cene mam z 99... |
 |
|
|
|
Ygor
|
|
o tej hondzie pisalismy klika razy i to chyba nawet w tym dziale (kilka tematow nizej) i pisalismy tam ze wazniejszy od wieku i przebiegu jest stan auta. przyklad moze przejaskrawiony , ale ja jezdze civikiem '97 a siostra z chlopakim kupili punto II '01 chyba ... no co tu duzo mowic oprocz calego silnika wymienili jakies pol samochodu , a ja nic ... mozna powiedziec ze slaby egzemplarz czy cos , ale ... hmm no nie wiem ... corsa na pewno nie bedzie taka zla , ale to przyklad ze wiek czesto nie ma znaczenia ... |
 |
|
|
|
Gripen89
|
|
a astra w sedanie ? Podobno bardzo te samochody rdza żre |
 |
|
|
|
Gripen89
|
|
|
|
|
kwiatula16
|
|
Jak trafisz dobry egzemplarz(pod względem blachy) to będzie dobrze.
Jeździłem takową i problemów nie było, aczkolwiek ogólnie to blacha leci.  |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
W oplach jest róznie niektórych rdza nie tyka a niektóre żre zdrowo, jak sprzedawałem astre przyjechał znawca tematu który ją kupował i mówił że są dwa rodzaje nadwozi oplów: co leca i te co nie lecą.
I troche w tym prawdy jest jak kupisz 10 letniego opla któryego rdza nie bierze to spokojnie mozesz nim pojeździć jeszcze parę lat i się będzie trzymał kupy
Co do silników, hondy maja dobre ale oplowskie jednostki tez nalezy pochwalic w corsach montowali fajnego turbodiesla 1,5 isuzu i trwałe jednostki 8 zaworowe które mozna gazować i jeździc oporowo.
|
|
kwiatula16
|
|
Jeździłem astrą '92 i śladu rdzy nie było na niej.  |
 |
|
|
|
Gripen89
|
|
Dzięki za porady , najprawdopodobniej zdecyduję się na Civic V , tak jak mówicie jeżeli w dobrym stanie to warto kupić , i tak przed zakupem pojadę do znajomego mechanika i on powie czy warto :) |
 |
|
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|