FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 2782 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
Orginalne radio w Nissan Micra k12 -jak wyjąc? 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Orginalne radio w Nissan Micra k12 -jak wyjąc?"   

soltinio
 Wysłana - 18 październik 2008 15:16        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam.
Jestem posiadaczem nissana micry k12 .Mam problem z radiem.
Wszystko działąło bardzo dobrze ,ale pewnego razu zostawiłem właczone radio w samochodzie i padł mi akumulator.. Naładowałem odpalilem i w radiu pokazal mi sie napis CODE.Problem w tym ze kodu nie mam bo nie dostalem od poprzedniego własiciela.Nawet nie wiedziałem ze jest zakodowane w razie takiego przypadku..Auto było sprowadzane z Austrii dostałem wszystkie dokumenty (dowod rej. itd) ale nigdzie nie pisze o nr seryjnym radia lub o kodzie zabezpieczającym..Kontaktowalem sie z kolesiem ,który sprowadzał autko ,ale on nic na temat kodu nie wiedział..
Chcac rozkodowac radio musze je wyjąć i oddac do rozkodowania.
Wczoraj byłem u dwóch "speców" od takich spraw i jeden nie potrafi wyjąć radia, a drugi mysli ze te dziurki zalane plastikiem razem z odlewem panelu trzeba przebic i dopiero włożyć te "klucze" czy jakos tak i radio wyjdzie.
Czy ktos wie cos na ten temat jak wyjać to seryjne radyjko?Nie mam pojecia co teraz zrobic , w serwisie nissana pewnie wystawią dość duży rachunek za taka zabawe..

Prosze o pomoc

Pozdrawiam Soltinio

Zmieniony przez - soltinio w dniu 2008-10-18 15:19:25

Zmieniony przez - soltinio w dniu 2008-10-18 15:19:44

serekkox
PZAA
 Wysłana - 19 październik 2008 11:16      [zgłoszenie naruszenia]

Dobry.

Ja bym pojechał do dobrego zakładu CA. Powinni wyjąć. Faktycznie te badziewia da się wyciągnąć tylko za pomocą kluczy albo maja takie myki ze tylko ASO.

Sam bym nie próbował bo można coś połamać.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

soltinio
 Wysłana - 19 październik 2008 12:16       [zgłoszenie naruszenia]

a co myslisz o tym zeby przebic lub przewiercic te zalane otworki ?:> klucze idealnie pasuja tam.. W radiach zazwyczaj sa zaslepki ktore sie wyjmuje i wyciaga kluczami a tu Nissan specjalnie by je zalal razem z panelem?

Ma ktos info gdzie mozna by zalatwic ta sprawe na terenie malopolski? najlepiej ok. Krakowa:)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Orginalne radio w Nissan Micra k12 -jak wyjąc?

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL