FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 9388 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
PASSAT B5 CZY BMW E46 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "PASSAT B5 CZY BMW E46"   

jarek5036
 Wysłana - 27 kwiecień 2009 17:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Wiatm zastanawiam sie nad kupnem samochodu interesuje mnie passat b5 i bmw e46 rocznik 1999-2000. prosze o poinie na temat tych samochodow. awaryjnosc koszty utrzymania itp z gory dziekuje za odp

Driver 18
 Wysłana - 29 kwiecień 2009 16:13      [zgłoszenie naruszenia]

chlopie jak masz wybor pomiedzy BMW i PASSAT to odrazu ci mowie bierz BMW a Passata to sobie odpusc na stare lata . Co do tej bmw to mam o niej bardzo dobra opinie znaczy w silniku 3.0 bo znajomy taka miał i chodziła mu bez zarzutu a tak wogole to jeszcze napisz jakie silniki cie interesuja

fad
 Wysłana - 29 kwiecień 2009 22:33      [zgłoszenie naruszenia]

no nie powiesz mi ze passat to jakis zly samochod i ze ma zle silniki nawet te ponad 10 letnie...nie wiem czy tak siup do bmw czesci duzo drozsze a passacik B5 TDi 1,9 110 lub 130KM to silniki nie do zajechania.

Driver 18
 Wysłana - 30 kwiecień 2009 15:05      [zgłoszenie naruszenia]

tak kup sobie passta jak co drugi polak, i niczym sie nie wyrozniaj super opcja a silnik 110km i 130km to naprawde bardzo mocne silniki, ktorymi mozesz sie pochwalic... Moze i passat to i nie zly samochod ale to ze na miasto 50 000 tys. mieszkancow jest 20 000 passatow to jest paranoja ze ludzie tak sie zakochali w tych samochodach jak dla mnie sa one poprostu lipne i tyle a ten kult passata w polsce mnie dobija. A tak wogole to nie wiem co to za pomysl porownywac paska do BMW przeciez to dzien do nocy... a tak wogole to nie wymówisz mi ze dluzej pojezdzisz passatem niz BMW ...

fad
 Wysłana - 30 kwiecień 2009 16:11      [zgłoszenie naruszenia]

ojezu co za wypowiedz...a kto tu pisze ze chce sie wyrozniac, rzeczywisciwe jak sobie kupi BMW to bedzie sie tak rzucal w oczy ze szok!!! Boze przeciez to wogole nie o to chodzi w temacie, wez zastanow sie zanim cos napiszesz. Czlowiek sie pyta o awaryjnosc koszty utrzymania to na wstepie mowie ze bmw jest wlasnie o wiele drozsze a ty mi tutaj o orginalnosci wyskakujesz.

Driver 18
 Wysłana - 1 maj 2009 10:36      [zgłoszenie naruszenia]

dobra ale przeciez wiadomo ze Bmw bedzie sie dluzej trzymalo od passata a co do czesci to wcale do bmw nie sa az takie drogie... a jak gosc sie pyta o samochod to mu mowie ze bmw bedzie lepsze i tyle . Koszty utrzymania sa zblizone (jesli sie notrmalnie jedzi BMW)

emate
 Wysłana - 4 maj 2009 22:23      [zgłoszenie naruszenia]

Kupując jedno czy drugie należy uważnie sprawdzić stan i przebieg auta, na niekorzyść BMW niestety przemawia częsta usterka związana z przegrzaniem głowicy,zresztą znajdzie się tego więcej. Co do passata może być podobnie jednak większym problemem jest znalezienie nie zmęczonego egzemplarza. Osobiście jeżdżę b5 i dowozi mnie wszędzie, koszta utrzymania niezbyt wysokie, poza tym porównując pod względem komfortu B5 a E46 oraz ilości miejsca to BMW może rozczarować...pod względem dynamiki to już zależy od silników w obu autach.

[http://www.myspace.com/ematee]

"Idziemy przez życie dobrze znanym skrótem"

Ygor
 Wysłana - 4 maj 2009 22:39      [zgłoszenie naruszenia]

tak kup sobie passta jak co drugi polak, i niczym sie nie wyrozniaj super opcja a silnik 110km i 130km to naprawde bardzo mocne silniki, ktorymi mozesz sie pochwalic... Moze i passat to i nie zly samochod ale to ze na miasto 50 000 tys. mieszkancow jest 20 000 passatow to jest paranoja ze ludzie tak sie zakochali w tych samochodach jak dla mnie sa one poprostu lipne i tyle a ten kult passata w polsce mnie dobija. A tak wogole to nie wiem co to za pomysl porownywac paska do BMW przeciez to dzien do nocy... a tak wogole to nie wymówisz mi ze dluzej pojezdzisz passatem niz BMW ...

jak chcesz cos mocnego zawszemozesz wziac W8 4 motion i pozamiatane to raz. Dwa e46 tez jest juz jak mrowkow i wg mnie bmw strasznie szybko sie starzeja e46 w tej chwili dla mnie to tak samo zwykle auto jak pasek tylko ze drozsze no i bmw (niektorzy tak mysla jakby to byla pieta boga) , poza tym jezeli kupi zadbany egzemplarz i bedzie dbal to oboma tak samo dlugo pojezdzi bo o ile sie nie zdarzy jakas awaria ( a prawdopodobienstwodla obu marek podobne) to nie zdazy ich zarznac zanim mu sie nie znudza ...

AliBabus
Dupowoziarz
 Wysłana - 4 maj 2009 23:03      [zgłoszenie naruszenia]

Wizualnie mimo wszystko BMW mi bardziej podchodzi natomiast częsci do paska sa zawsze tańsze, awaryjność zalezy od modeli i jak były u użytkowane przez poprzednie te 10 lat
Kumpel miał E46 i wyposazenie elektryczne szalało mu zdrowo, raz wracalismy z meczu deszcz zaczął lać a tu szybki zjechały i koniec, chociaż drugi włąsciciel którego znam i ma E46 nie narzeka i do ładu z tym nie mógł dojść, natomiast znam wiele osób co ujeżdżaja paski i każda z nich chwali i nie widzę żeby ktokolwiek z nich miał jakies problemy

Zmieniony przez - AliBabus w dniu 2009-05-04 23:10:30

[http://www.spritmonitor.de/en/detail/393753.html]

donJAZYResko
 Wysłana - 24 czerwiec 2009 22:18      [zgłoszenie naruszenia]

Witam.
Będę chciał kupić BMW E46 Sedan 320 rok 01'
Daje radę przy tej pojemności? Pzdr..

Yelooon
 Wysłana - 26 czerwiec 2009 12:55      [zgłoszenie naruszenia]

załóż osobny wątek i nie rób odkopów

plan JDM...

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]