FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 671 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
PILNE - GDZIE UPCHAC W DRZWI GLOSNIKI ?? 
Temat zamknięty [powiadom znajomego]    
Autor "PILNE - GDZIE UPCHAC W DRZWI GLOSNIKI ??"   

tetsuo86
 Wysłana - 19 lipiec 2007 14:03        | zgłoś naruszenie regulaminu

WItam,
glosniki to blaupunkty gtc 662 (srednica montazowa 157zmm glebokosc 56mm) , samochod to hyundai scoupe,drzwi jak na zdjeciach(wydrukowalem wielkosc glosnikow). Gdzie i jak mam upchac te glosniki ? czy bedzie potrzebny dystans ?( te dziury raczej maja mniej niz 5cm jak szybe opuszcze) Prosze o porade gdzie i jak . Czy moge instalowac je bardziej z tylu drzwi (tam gdzie kwadratowy otwor,ale czy dzwiek bedzie dobry bo na wysokosc oparcia fotela by sie znalazl) . Znalazlem na necie jak w hyundaiu pony zrobic [http://www.hfp.iap.pl/?id=26202&location=f&msg=1&lang_id=PL] ale tam dzwri mniejsze sa i raczej to nie podejdzie. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Zmieniony przez - tetsuo86 w dniu 2007-07-19 14:06:43

tetsuo86
 Wysłana - 19 lipiec 2007 14:10      [zgłoszenie naruszenia]

druga fota ,zamowilem pierscienie uniwersalne od powe na 18mm

Zmieniony przez - tetsuo86 w dniu 2007-07-19 15:15:22

RE5PECT
 Wysłana - 19 lipiec 2007 17:54      [zgłoszenie naruszenia]

hm ogólnie ciezka sprawa ale do zrobienia jesli nei masz słomianego zapału ;)

wiec musisz je wstawic mneij wiecej w te miejsca gdzie Ci narysowałem...
wiem ze najwiekszy problem jest z tapicerka... bo kieszeni przeszadza... nmoa le muszisz p[okombinowac...
jak juz zrobisz otwór w tapicerce musisz zmiezyc jaka jest głebokosc dziury mówisz ze masz 56 cm... napewno tyle nie ebdziesz miał..
wiec trzeba ten brak zniwelowac dystansem...
pamietaj tylko o tym zebys miezył np. linijką ale przy opuszczonej szybie.. i od szyby bedziesz msuiał zostawic jakies 2 cm nawet 3 było by dobrze jakby sie udało...
przy zamontowaniu pierscieni przykładasz sobie pierscien i wiercisz drzwiach tzn w blasze 4 otwory i przytwierdzasz dystans mdf do drzwi za pomocą śrób... pamietaj nigdy nie przykrecaj głosnika i dystansów tylmi samymi śróbami
odzielne śróbby mają isc do przykrecenia pierscieni a odzielne do głonika...

oogólnie mozesz wstawic te głsoniki troche lizej tylłu ale patrz zebvy Ci sie drzwi zamykały bo mogą siedzenia przweszkadzac...
dzwiecki i niskiej czestotliwosci sa ciezkie do zlokalizowania przez ludzkie ucho takze nie edzie róznicy jesli je umiescisz wczesniej..
ale radze Ci umiescic jesli to w miare mozliwe w tym miejscu gdzie narysowałem.. powodzenia...
a najlepiej to rób fotki a później wrzucaj fotorelacje na forum

no i zeby to wygladało bedizesz musiał zorbic jakis panel np chociaqzby na taki wzór jak ten w polonezie...

Zmieniony przez - RE5PECT w dniu 2007-07-19 17:54:12

tetsuo86
 Wysłana - 20 lipiec 2007 10:30      [zgłoszenie naruszenia]

Witam,wstawie glosniki wyzej,zeby kieszeni nie ciac,moze byc ?

RE5PECT
 Wysłana - 20 lipiec 2007 10:44     
 Usunięta przez orzeszq za naruszenie Pkt1 regulaminu forum.
[zgłoszenie naruszenia]

RE5PECT
 Wysłana - 20 lipiec 2007 10:44      [zgłoszenie naruszenia]

mozesz... tylko licz sie z tym ze bedą dość odstawały
pozdreawiam
p.s.
rób fotki

EDIT: usuncie tą pierwsza wypoowiedz coś popsuło sie z wysyłanmiem

Zmieniony przez - RE5PECT w dniu 2007-07-20 10:47:17

tetsuo86
 Wysłana - 21 lipiec 2007 17:41      [zgłoszenie naruszenia]

witam,szukalem na roznych stronach,tylko na jednej znalazlem umieszczenie glosnikow w scoupe. Przy klamce lipa ,tam jest mechanizm podnoszenia szyby i blache trzeby by byli ciac,do tego bardzo by wystawalo. W kieszeni nie zdolam wyrzezbic niestety. Za to z tylu przymiarki juz wszystkie robilem,nie bedzie o fotel obijac,ani nic wystawac. Co mam wstawic w puste miejsce? wkrecic plaska blache ?? Napewno dzwiek bedzie ok jak tak z tylu glosniki ??

RE5PECT
 Wysłana - 23 lipiec 2007 14:43      [zgłoszenie naruszenia]

nie bedzie znacznej róznicy takze mozesz tam montowac.. tak w te miejsce puste wstaw kawałek blachy np 2mm przytwierdz ja np nitami i bedzie dobrze!

tetsuo86
 Wysłana - 25 lipiec 2007 11:42      [zgłoszenie naruszenia]

Hej,dzisiaj w nocy dopiero sie uporalem (wszystie fotki beda) wygluszylem drzwi za glosnikami i wszedzie obok (mata dekarska taka w rolce) ,dziur jeszcze niewygluszylem , chyba cienka plyta (nito drewno nito sklejka) je zatkam. Ciegna tez musze czyms wygluszyc,albo pianka albo mata. Ogolnie to cale drzwi narazie drżą ,moze to przez te dziury niezatkane i niejestem zadowolony. Jak do konca wszystko zrobie to dam znac. Pozdrawiam

Zmieniony przez - tetsuo86 w dniu 2007-07-25 11:47:52

tetsuo86
 Wysłana - 25 lipiec 2007 11:52      [zgłoszenie naruszenia]

jednak troszke inny dzwiek,ze glosnik przed fotelem

ps.co bys resp5ct zrobil aby te drzwi nie drzaly cale ?

ps2: czy radio musi miec dobry kabel od zasilania ? mam dosc gruby kabel od plusa w miejscu na radio,ale tam zasilania niema( bezpieczniki cale),to pociagnelem jakis plusa cienki kabelek luzny.

Zmieniony przez - tetsuo86 w dniu 2007-07-25 12:05:27

RE5PECT
 Wysłana - 25 lipiec 2007 13:41      [zgłoszenie naruszenia]

spójż tu jest pokazane jak dokładnie wygłuszyc drzwi...

[tuningforum.pl/laguna-relacja-z-guszenia-i-instalacji-ca-vt98359.html?highlight=fotorelacja]

AD1.
jeżeli drzwi Ci drżą to:

są w sumie dwa rozwiazania...
jedno najmniej pracochłonne włóż miedzy tapicerke a drzwi gąbke zwykła mozesz kupic ją w tapicerskim sklepie każdym np. 20mm jakąs taka gęstsza.. i drgania powinny ustac...
pamietaj zeby tylko wszystkie przewody i kable w miejscu styku z blacha były albo przymocnowane abo jakos tak wytłumic albo silikonem okleic zeby nie drgały...
drugim bardzo dobrym pomysłem...

jest wysmarowanie całysz drzwi blachogumem

[allegro.pl/item215535090_srodek_do_konserwacji_podwozia_blachogum_1l.html]

smaruijesz tym wszystko dokładnie to jest taka troche konsystencji smoły.. albo jakiejs takiej jakby piany...
i ona Ci wszystko uszczelni i nie bedzie rzwdnych drgan tak samo smarujesz tym od strony drzwi...

tutaj masz kolejną fotorelacje...
[rkucewicz.republika.pl/nissan/]

w ostatnim zdjeciu jest pokazane jak wyglada tapicerka po wysmarowaniu takim blachogumem...

taki blachogum kupissz we kazdym sklepie lakierniczym...

AD.2.

najlepsza zasada jest...
jak kable do radia ida bezpośrednio od akumulatora... (pamietająć o założeniu na plusowy kabel bezpiecznika)

ale nie musi to byc gruby kabel wystarczy chociażby 2,5mm
pozatym ten gruby kabel o którym mówisz moze byc od zapalniczki...
no w każdym badz razie prowizorycznie mozesz pociągnać jakis plus z miejsca X

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Odpowiedzi jest na 2 strony.   | następną

Wybierz stronę:  
Przegląd tygodnia | Temat zamknięty

PILNE - GDZIE UPCHAC W DRZWI GLOSNIKI ??

Strony: 1 2

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL