FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 149 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
PROBLEM Z DRGAJĄCYM SILNIKIEM 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "PROBLEM Z DRGAJĄCYM SILNIKIEM"   

fordzik
 Wysłana - 10 sierpień 2010 19:00        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam mam takie dziwne zdarzenie,z którym jak dotąd się z tym nie spotkałem.Mianowicie mój silnik we fordzie escorcie drży aż zewnętrzne lusterka drgają jak mam włączone światła.Ostatnio właśnie zauważyłem że silnik mi drga po włączeniu świateł a gdy je wyłączę drganie ustępuję i silnik normalnie chodzi.Jaka to może być przyczyna ? koledzy pomóżcie jeżeli coś o tym wiecie.Z góry dziękuję

Pawłoś

Ygor
 Wysłana - 11 sierpień 2010 09:27      [zgłoszenie naruszenia]

to ze po wlaczeniu swiatel silnik pracuje glosniej i troche bardziej sie trzesie to normalne - alternator bardziej obciaza silnik , przy okazji podnosza sie troche obroty - tylko oczywiscie cala buda nie powinna latac - nie wiem jak silne jest to odczucie u ciebie - jezeli jest jakis mega dramat to moze lozysko alternatora pada powoli ? nie pojawia ci sie czasem kontrolka ladowania , nie piszczy jakis pasek ?

a jakbys tak powoli pogazowal (tak zeby wolno wzrastaly i opadaly obroty) na luzie to tez beda takie drgania ?

fordzik
 Wysłana - 11 sierpień 2010 17:25      [zgłoszenie naruszenia]

Ygor,właśnie jak jadę na biegu to nie ma żadnych drgań silnika dopiero jak stoję na luzie to tak się robi.Żadna kontrolka ładowania się nie zapala,a pasek zauważyłem że tylko raz mi zapiszczał ale to tylko przy skręcie i nigdy więcej.

Pawłoś

smuk
 Wysłana - 20 sierpień 2010 13:26      [zgłoszenie naruszenia]

Może poduszki silnika, ale dziwne jest to że tylko na luzie drży.

rejent2
 Wysłana - 20 sierpień 2010 23:20       [zgłoszenie naruszenia]

U mnie jak ustawiałem wolne obroty to właśnie miałem wszystko wyłączone i po włączeniu świateł radia i dmuchawy zaczynało trząść autem może nie tak mocno jak u ciebie u mnie pomogło dobre wyregulowanie wolnych obrotów. Właściwie to chodzi o to co ygor napisał

sprawdził bym zawieszenie silnika i skrzyni mogły się poduchy zużyć.

Zmieniony przez - rejent2 w dniu 2010-08-20 23:32:48

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PROBLEM Z DRGAJĄCYM SILNIKIEM

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL