FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 433 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
PROBLEM z Fiat Cinquecento 700 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "PROBLEM z Fiat Cinquecento 700"   

Qikod
 Wysłana - 13 wrzesień 2009 18:18        | zgłoś naruszenie regulaminu

Własnie kupiłem auto, jestem kompletnym laikiem jesli chodzi o mechanike samochodową. Zaczne od tego jak moje auto zachowuje sie podczas ruszania, podczas puszczania sprzegła nawet bardzo powoli i dodawania gazu auto dosc mocno szarpie co to moze byc? Najbardziej denerwuje mnie rowniez ze wbijajac 4 bieg próbowałem na róznych predkosciach 60, 70, 80 km/h auto momentalnie hamuje silnik słychac tak jak by sie jechało 70km/h na pierwszym biegu, kolejne to dosc mocny ryk silnika nie wiem czy to normalne ale dzwiek powinnien byc cichszy sa na to jakies dobre tłumiki?

I kolejne pytanie czy wymiana oleju który jest juz czarny praktycznie, moze naprawic którykolwiek z wyzej wymienionych usterek. Ile moze mnie w tej chwili kosztowac naprawa hamulca ręcznego, wymiana oleju i filtrów, zakup tłumika?

I z innej beczki ile mniej wiecej kosztuje OC do Fiat Cinquecento 700?

smuk
 Wysłana - 13 wrzesień 2009 20:42       [zgłoszenie naruszenia]

Zaczne od końca. OC w zależnosci od ubezpieczalni, zwyżek za wiek itp, zniżek itd. Poszukaj w necie są kalkulatory, można dokładnie obliczyć cenę ubezpieczenia.
Jeśli chodzi o auto, to podejrzewam zużyte sprzęgło. Co do głośnej pracy silnika to może być dziurawy/przerdzewiały tłumik.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PROBLEM z Fiat Cinquecento 700

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL