FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 331 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Car Audio
PROTECT NA RADIU 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "PROTECT NA RADIU"   

DiscoBoy
 Wysłana - 14 lipiec 2009 15:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio mam cos nie tak z radiem/glosnkiam, jak wylacze stacyjke i pozniej po jakims czasie wsiadam do auta, przekrecam kluczyk odpala sie radio ale wyskakuje PROTECT - zeby odpalic radio ponownie musze odlaczyc kostke od zasilania, odlaczyc kostke glosnikowa, poczekac az radio sie zresetuje, podlaczyc zasilanie spowrotem, wlaczyc radio
poczekac az sub zacznie grac i dopiero podlaczyc kostke glosnkiowa, jezeli podlacze zasilanie i glosniki odrazu znowu wyskakuje PROTECT i radio nie gra - nie zawsze po podlaczeniu kostki glosnikowej glosniki przednie zaczynaj grac, gra sub a glosniki troche potrzeszcza i sie nie wlaczaja (tak jakby kostka glosnikowa nie stykala) wszytsko gra jak trzeba do momentu wyciagniecia kluczyka ze stacyjki...czasami jak wyciagne kluczyk i wsadze go ponownie po chwili to dziala ale jak auto postoi powiedzmy godzin to za kazdym razem wlacza sie to z***ane PROTECT - sprawdzalem kable zwrotnice i niby wszystko jest ok - mozliwe ze to przez to ze zwrotnica jest blisko skrzynki z bezpiecznikami ? bo juz kvrwa nie mam nerwow do tego

serekkox
PZAA
 Wysłana - 14 lipiec 2009 17:19      [zgłoszenie naruszenia]

Zawsze masz jakieś problemy

mozliwe ze to przez to ze zwrotnica jest blisko skrzynki z bezpiecznikami? nie wydaje mi sie

Stawiałbym na złe podłączenie radia.

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -

DiscoBoy
 Wysłana - 15 lipiec 2009 10:21      [zgłoszenie naruszenia]

Ale radio gralo przez jakis czas dobrze - zaczelo sie od momentu zamonotowania na nowo zestawu przedniego - jak bede mial czas to wymienie obie kostki, od glosnikow i zasilajaca...na forum audiophile gosciu mial podobny problem i pomoglo odlaczenie radia od zasilania na pare godzin (tak mu poradzili w jakims zakladzie CA) tyle ze w tamtym przypadku to byl raczej problem radia ktore wystarczylo zresetowac a u mnie chyba problem tkwi w glosnikach - dzisiaj na noc odlaczylem kostke glosnikowa i rano odpalam radio (bez glosnkow) i wlaczylo sie bez problem (gral sam sub) gdyby wsadzona byla kostka glosnikowa to na bank by wywalilo PROTECT

Zmieniony przez - DiscoBoy w dniu 2009-07-15 10:22:19

serekkox
PZAA
 Wysłana - 15 lipiec 2009 23:28       [zgłoszenie naruszenia]

Sprawdź czy przy zwrotnicy kabel się nie stykają

W polskich warunkach, posiadanie mocnego, sztywno zestrojonego auta z napędem na tył to przejaw sadomasochizmu

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

PROTECT NA RADIU

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL