FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 3092 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Samochody, porady i opinie
Passat 1,9 tdi 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Passat 1,9 tdi"   

ZIELIN5
 Wysłana - 7 lipiec 2007 15:20        | zgłoś naruszenie regulaminu

Cześć!
poszukuje takiego passacika minimum 110km, napotykam sie na wersje 115, 116 i takie tam powiedzcie mi jak sprawdzic ile on ma w rzeczywistosci?? (widziałem post o golfie tdi ) Nie chce zeby jakis skurviel wcisnal mi 90km po chip tuningu Maja one jakies roznice w wygladzie? (te 90 a 110)

Wgw
 Wysłana - 7 lipiec 2007 19:52      [zgłoszenie naruszenia]

w dowodzie masz moc, na klapie bagaznika i oslonie silnika powinno byc czerwone i

_TrS_
 Wysłana - 7 lipiec 2007 20:11      [zgłoszenie naruszenia]

nie sugeruj sie tym czy I jest czerwone czy tez nie to jest z dupy wziete, we wnęce koła zapasowego tam masz naklejke bedzie napisana moc w KW i numer vin, porównaj sobie bo moze być wlepa z innego, w ostateczności jakby nic nie było (musi być) na kanał i przy połączeniu silnika ze skrzynią biegów bedzie symbol silnika.
ciężko je rozróżnić, a pokrywe silnika łatwo zamienić, w 97r na pokrywie w 110 nie było I czerwonego...

Zmieniony przez - _TrS_ w dniu 2007-07-07 20:14:24

\ VAG //

ZIELIN5
 Wysłana - 7 lipiec 2007 21:06      [zgłoszenie naruszenia]

TrS widze, ze ladnie obeznany jestes w tych silnikach
a jestes w stanie mi powiedziec co to sa za wersje 115km?? to sa oryginalne czy wlasnie po tych chipach?? Bo Chip daje niby 30% mocy to od 90 wychodzi ok 115.
a powiedz mi od ktorego roku sa te kluczyki - scyzoryki??
i dlaczego kombi sa tansze od sedanów??

_TrS_
 Wysłana - 8 lipiec 2007 14:06      [zgłoszenie naruszenia]

115 to jest pierwszy silnik vw na pompowtryskach produkowany od koncowki 98r, te scyzoryki to wydaje mi się że dopiero po lifcie miały, możesz zrobić sobie taki za 100. Sedany sa droższe bo w niemczech jeździ masa kombiaków i jest ich poprostu mniej w pl.
Jak bedziesz szukał to wsłu**** sie w zawieszenie na trylince wszystko słychać btw dobry wybór

Zmieniony przez - _TrS_ w dniu 2007-07-08 14:20:45

\ VAG //

ZIELIN5
 Wysłana - 8 lipiec 2007 15:11      [zgłoszenie naruszenia]

Dzieki, ja oczywiscie tez bede kupowal w niemczech standardJade tam z kolesiem, ktory na prawde dobrymi autami sie zajmuje i mam nadzieje, ze nie bede zalowal
Czyli takiego 115km tez spokojnie moge brac??
P.S znajomy ma takiego 1,8T z 99 i ma scyzoryka z reszta to bez znaczenia sog poleciał!

_TrS_
 Wysłana - 8 lipiec 2007 16:34      [zgłoszenie naruszenia]

110 to jest silnik nie do zajechania w 115 już z tym gorzej ale też jest to dobra jednostka, wypatruj na necie interesujące auta i dzwoń wg mnie tak jest lepiej sam tak robiłem i ładne auto udało się upolować. Takiego bym szukał 4x4 nie do zajechania.
[********/43s]

Zmieniony przez - _TrS_ w dniu 2007-07-08 16:36:18

\ VAG //

ZIELIN5
 Wysłana - 8 lipiec 2007 16:38      [zgłoszenie naruszenia]

i za taka cene da sie wyrwac dobre auto?? ja liczylem na 27-30 tys z tego co widze na allegro. no a 4x4 dobry plusik a co myslisz o borze? Duzo mniej miejsca niz w passku??

_TrS_
 Wysłana - 8 lipiec 2007 16:57      [zgłoszenie naruszenia]

miejsca jest dużo mniej z tyłu i z przodu, plusy bory to dobre światła, w pasku są na prawde słabe, to że nie musisz martwić się o zawieszenie, hamulce żylety i fajnie tak leciutko pedały chodzą. do tego linka co podałem trzeba doliczyć 19%(na export), ja sprzedałem paska za 19tys sedana 110...

Zmieniony przez - _TrS_ w dniu 2007-07-08 16:58:24

\ VAG //

ZIELIN5
 Wysłana - 8 lipiec 2007 17:01       [zgłoszenie naruszenia]

aha... takie buty
No ale mysle, ze zmieszcze sie chociaz w 25 tys.
jeszcze raz wielkie dzieki!!

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Passat 1,9 tdi

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL