FORUM MOTORYZACJA
samochody tuning imprezy mechanika giełda

∑ temat został odczytany 301 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

MOTORYZACJA | Problemy z samochodem
Passat B3 1,6TD - głuche stukanie z przodu samochodu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Passat B3 1,6TD - głuche stukanie z przodu samochodu"   

greslin
 Wysłana - 4 luty 2010 11:57        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam, od jakiegoś czasu pojawił się jednostajny, głuchy stuk jakby z przodu samochodu. Wymieniłem całe przednie zawieszenie łącznie z łozyskami, nowe opony i dalej stuka. Mechanicy twierdza że to skrzynia biegów. Czy może ktoś mi podpowie czy ta usterka jest poważna i da się usunąć w noralnych pieniądzach. Samochód juz ma sporo lat 1989rok i duży przebieg ale silnik pracuje bez problemów. Pozdrawiam

Ygor
 Wysłana - 4 luty 2010 12:03      [zgłoszenie naruszenia]

a w jakich okolicznosciach to wystepuje ? w czasie jazdy czy przy ruszaniu ? wiem ze jak jest luz na emchanizmie roznicowym to puka ale to glownie chyba przy ruszaniu, cofaniu...

a czy ci mechanicy wrzucili auto na szarpak czy cos , czy po prostu zaczeli po kolei wymieniac ?

greslin
 Wysłana - 4 luty 2010 14:26       [zgłoszenie naruszenia]

Po wizycie na szarpaku zaczęło stukać.Ten odgłos jest w czasie jazdy, nawet jak jadę na luzie. Czuć trochę na drążku zmiany biegów, ale wydaje mi się że tak zawsze było. Przy prędkości powyżej 100km/h znika ale to chyba dlatego że jest głośno w aucie.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Passat B3 1,6TD - głuche stukanie z przodu samochodu

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL