| Autor |
"Passat B(ileś tam)" |
|
|
SSszymon
|
|
Wysłana - 16 maj 2010 13:34 | zgłoś naruszenie regulaminu
Ciekawe czy ktoś mnie jeszcze tu pamięta
Wszystkie moje poprzednie furki opisałem już w tym dziale, a były to:
1. Uno, które skończyło swój żywot spotkaniem z koparką (kasacja)
2. Megane Coupe, którą nie wiem po co sprzedawałem... Cóż, głupota ludzka nie zna granic
3. Trzy litrowa Omega, dzięki której poznałem mnóstwo ciekawych ludzi (właścicieli warsztatów)
4. I wreszcie powrót na dno (nie obrażając Passata bo służy niesamowicie dzielnie). Właśnie Passata chcę tu opisać
Volkswagen Passat B3, rok 1991. Białe kombi.
I jego zdecydowanie najlepsza cecha: 1.6 turbodiesel z intercoolerem Silnik jest naprawdę dynamiczny, gdy turbinka go łapnie ciągnie aż miło, a uwierzcie mi jestem wyczulony na tym punkcie, w końcu 211 konna Omega robiła swoje.
Autko spala śmieszne ilości paliwa, w trasie troszkę powyżej 4 litrów, w mieście około 5,5 litra. B3 jest lekkie, czuć to w trakcie jazdy i podczas tankowania Przy wdepnięciu gazu w podłogę przy 100 km/h na 5. biegu Passat zap****rdala jak głupi Wrzucę kilka jego zdjęć co by pokazać, jak wygląda Passat B3 (może ktoś nie widział )
| |
|
 |
|
|
|
SSszymon
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
|
|
|
SSszymon
|
|
Przez kupno Omegi straciłem mnóstwo kasy, kupiłem ją za około 8 tys, drugie tyle w nią włożyłem, sprzedałem uszkodzoną za 4,5 kafla. Dziewczynie, która chce kupić BMW do 5 tys polecam jeszcze 100 razy się zastanowić.
Edit:
Chciałem tylko jeszcze dodać, że Meganke sprzedałem osobie, z którą kontakt mam na codzień - Renault jeździ po dziś dzień beż żadnych problemów. Sprzedaż Megane było moim największym dotychczasowym błędem. Dziękuję, dobranoc.
Zmieniony przez - SSszymon w dniu 2010-05-16 13:42:15 |
 |
|
|
|
Yelooon
|
|
czysty sentyment nakazuje mi dać soga gdyż to na B3 nauczyłem się jeździć mając 8 lat...
|
|
eNd_
|
|
b3 jak b3 - szału nie ma, jeszcze biały kolor
ale silniczek przyjemny
zarówno pod względem dynamiki jak i spalania
w golfie mk2 jeszcze lepiej hula
Zmieniony przez - eNd_ w dniu 2010-05-16 23:23:25
|
|
AliBabus
|
|
Dupowoziarz
|
|
|
|
|
Ygor
|
|
no to widze ze niezle sie naciales , co do obecnej fury nie powiem nic nowego - kiedys te auta bardzo mi sie podobaly teraz troche mniej bo sie zestarzaly jednak co do twojego to biel w polaczeniu z czarnymi zderzakami troche slabo wyglada , ale wazniejsze zebys nie mial tego co z omega ... |
 |
|
|
|
SSszymon
|
|
Silnik kolego i wszelkie następstwa awarii silnika:
1. Zatarcie silnika i jego wymiana
2. Zapchany katalizator
3. Pęknięta głowica w nowym silniku
Każda awaria wynika z poprzedniej, szkoda gadać.
Dodam tylko, że skrzynia podobno w stanie wzorowym, to mogę śmiało polecić.
Zmieniony przez - SSszymon w dniu 2010-05-17 12:49:31 |
 |
|
|
|
shogun2111
|
|
ile dales za tego passata? jakie koszty utrzymania, czesci itp? |
 |
|